Handige snelkoppelingen voor Disney+ op Windows 10

Door: Wesley Akkerman | 21 februari 2020 06:01

Disney
How To

Je kunt Disney+ natuurlijk op allerlei verschillende apparaten opstarten en gebruiken, zoals een mediaspeler of spelcomputer, maar je kunt de beschikbare content ook gewoon via de website bekijken. Bijvoorbeeld op je computer waar Windows 10 op geïnstalleerd staat. Handig voor wanneer je onderweg even geen zin hebt om te werken en de tijd hebt om die oude Mighty Duck-afleveringen te bekijken. Maar wist je dat de site ook toetsenbordsnelkoppelingen ondersteunt?

Op de website van Disney+ kun je uiteraard precies dezelfde content bekijken als op je smartphone of een ander apparaat. Maar in tegenstelling tot die devices, ben je niet aangewezen op afstandsbedieningen of touchscreens voor het bedienen van de media. Met de onderstaande snelkoppelingen kun je een hoop regelen, zonder dat je handen voor het scherm zitten.

Disney

Snelkoppelingen voor Disney+

Zo kun je bijvoorbeeld met de spatiebalk een video pauzeren of weer laten afspelen. Zo hoef je niet moeilijk te doen met de muiscursor en hoef je die ook niet eerst te zoeken op het scherm of heel rap te laten bewegen. Wanneer je net iets gemist hebt of nog even iets wil terugzien, dan kun je met de linker pijltoets tien seconden terugspoelen, terwijl je met de rechter pijltoets de content naar voeren spoelt. Ook dat gaat per tien seconden. Wil je snel ergens naartoe skippen, dan kun je beide knoppen vaak achter elkaar indrukken. Wil je liever toch ineens naar de helft van de video gaan of iets dergelijks, dan kun je wel beter je muisaanwijzer gebruiken. Da’s een stuk sneller.

De bovenstaande toetsen spreken wellicht voor zich. Tenminste, ze worden ook in andere programma’s of op andere websites gebruikt voor het bedienen van de media. Dan hebben we nog bijvoorbeeld de knop van de letter M. Daarmee kun je de video ‘muten’. Je schakelt het geluid dan uit. Door wederom op de M te drukken, krijg je het geluid weer terug. Zit je net lekker achterover en ben je vergeten de video full screen af te spelen? Geen nood, je bent dan niet aangewezen op het gepriegel met de muis en kunt dan lekker op de F-knop drukken. Dan speelt de video zich op het volledige scherm af. Door op Esc te drukken, sluit je dat volledige scherm weer mooi af.

Deze knoppen werken op alle Windows-laptops en -computers, maar kunnen ook op Chromebooks gebruikt worden. Mocht je een Chromebook hebben, dan kun je er tevens voor kiezen de Disney+-app te downloaden uit Google Play. Dan ben je niet op de website aangewezen. Mocht je dat doen, dan kun je echter de laatste drie snelkoppelingen niet gebruiken.

0 Reactie(s) op: Handige snelkoppelingen voor Disney+ op Windows 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.