Handige sneltoetsen in Google Plus

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 22 juli 2014 12:00

Apps & Software

We zijn gewend sneltoetsen vooral in 'echte' programma's en in het besturingssysteem te gebruiken. Toch laat ook een webapplicatie als Google Plus zich bedienen via toetsencombinaties. En als je eenmaal eraan gewend bent, is het nog sneller dan een muis. We laten een aantal handige sneltoetsen zien.

Toetscombinaties weergeven

Om snel een overzicht te zien van alle beschikbare sneltoetsen in Google Plus, druk je op Shift+?. Er verschijnt dan een pop-up met daarin de sneltoetsen op een rij.

Google heeft een beknopt overzicht van de sneltoetsen.

Navigeren door berichten

Een deel van de sneltoetsen zijn uitermate handig om snel door de pagina's van Google Plus te navigeren. Met de J-toets op het toetsenbord navigeer je naar de volgende post op Google Plus. Met alleen deze toets kun je dus eenvoudig steeds verder omlaag scrollen (en met de K-toets ga je weer terug omhoog). Wanneer je een bepaalde post geselecteerd hebt, kun je op de O-toets drukken om deze post helemaal uit te vouwen (en nogmaals om het weer in te vouwen).

Druk je op de N-toets wanneer je een post geselecteerd hebt, dan navigeer je automatisch naar de volgende reactie onder die post. Met de P-toets navigeer je naar de volgende reactie. Wil je zelf reageren? Druk dan op de R-toets, waarna je muisaanwijzer automatisch in een reactieveld onderaan de andere reacties getoond zal worden.

Druk je op de R-toets, dan verschijnt je muisaanwijzer automatisch een reactieveld.

Navigeren door de site

Je kunt de sneltoetsen ook gebruiken om de site in het algemeen te besturen. Wanneer je bijvoorbeeld nieuwe berichten wilt zien, dan zou je op F5 kunnen drukken om de hele pagina te verversen, maar met de L-toets laad je enkel de nieuwe berichten. Wil je zoeken naar de inhoud van een bepaald bericht, dan druk je op de /-toets (schuine streep) om het zoekveld te openen.

Wil je navigeren naar een onderdeel van Google Plus, druk dan op het pijltje naar links om het menu te openen. Navigeer naar het item dat je zoekt met het pijltje omlaag en omhoog, en druk vervolgens op Enter om de pagina te openen. Je ziet, zo heb je dus helemaal geen muis meer nodig.

Door op de pijl naar links te drukken, opent het menu zich direct.

0 Reactie(s) op: Handige sneltoetsen in Google Plus

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.