Handige tekstverwerker met een aantal leuke features

© CIDimport

Handige tekstverwerker met een aantal leuke features

Geplaatst: 18 januari 2012 - 08:17

Aangepast: 16 november 2022 - 10:23

Redactie ID.nl

Een iPad kan een gewone computer of laptop nooit helemaal vervangen, maar is wel erg handig om even snel wat te werken in het openbaar vervoer. Er zijn dan ook legio apps die het makkelijk maken om teksten te schrijven. Phraseology is een van die apps die zich op een handige manier weet te onderscheiden van de overige tekstverwerkers.

Phraseology, of fraseologie in het Nederlands, is een onderdeel in de taalkunde welke zich bezighoudt met de verschillende manieren waarop woorden kunnen worden gecombineerd tot een zin. Niet dat de app je helpt bij het maken van keurige zinnen in ABN, maar je kunt wel op een makkelijke manier complete alinea's verschuiven. Dat kan handig zijn als je meerdere bruikbare stukken tekst tot een soepel geheel wil maken.

De app kent verschillende opties, zoals het aanpassen van het lettertype en de tekstgrootte. Even een printje maken kan via een printer aangesloten op airprint en je geschreven tekst kun je makkelijk uploaden naar je dropbox. Een handige feature is het bekijken van een aantal statistieken. Zo krijg je inzicht in het aantal woorden en karakters in de tekst, maar ook in het gemiddelde aantal woorden in een zin.

Kortom

Phraseology is een prettige tekstverwerker voor de iPad met een aantal handige functies die van toegevoegde waarde zijn. Het uploaden naar een Dropbox is erg handig en als je van statistieken houdt, dan is deze app zeker een aanrader!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten