Handige tips waarmee je veel geld kunt besparen

Door: menno-van-bohemen | 22 februari 2012 10:14

Apps & Software

De gloeilamp. Onze kinderen zullen hem later alleen kennen van plaatjes. Binnen een paar jaar zullen ze in de winkels worden vervangen door LED-lampen en spaarlampen. Deze gaan langer mee en ze zijn zuiniger. Al met al beter voor het milieu én je portemonnee.

Het vervangen van oude, kapotte gloeilampen voor energiezuinige lampen kan aanzienlijk schelen op de jaarrekening van de energieleverancier. Je verlicht is namelijk een van de grootste kostenposten. Er zijn meer handelingen die je kunt verrichten, zodat je huis energiezuiniger wordt. Dankzij de Energiescan-app krijg je een rapportcijfer over de huidige staat van je huis én tips voor verbeteringen.

In de app doorloop je een vragenlijst waarbij je aangeeft in wat voor type woning je woont, hou oud deze is, of je dubbel glas hebt en hoeveel energie en gas je jaarlijks verstookt. Daarna geef je aan hoeveel lampen je in huis hebt, hoe vaak deze branden en of je zonnepanelen geïnstalleerd hebt. De app rekent automatisch een rapportcijfer uit voor jouw huis of bedrijfspand. Ook krijg je tips meer voor het besparen van energie. Hierbij wordt vermeld hoeveel geld je kwijt bent aan investeringen, en hoeveel geld je uiteindelijk bespaard.

Kortom

Energiescan is een handige app om snel te checken hoe energiezuinig jouw huis of bedrijfspand is. Het kost even wat tijd om alles nauwkeurig in te voeren, maar daarna krijg je gratis advies waarmee je in de toekomst veel geld kunt besparen.

0 Reactie(s) op: Handige tips waarmee je veel geld kunt besparen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.