Handige vernieuwingen in WhatsApp-update

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 08 augustus 2015 11:13

Apps & Software

In de nieuwste update van WhatsApp kun je aangepaste meldingen instellen per chat en kunnen berichten gemarkeerd worden als ongelezen. Versie 2.12.5 van de chat-app is te downloaden in de App Store.

In de nieuwste update van WhatsApp zijn een groot aantal vernieuwingen doorgevoerd. Eén daarvan is dat je aangepaste meldingen kunt instellen per chat. Het werkt hetzelfde als het instellen van een ringtone per contactpersoon. Zo weet je als je een bericht binnenkrijgt direct vanuit welke WhatsApp-chat het bericht komt. Eerder was dat alleen mogelijk bij groepsgesprekken, maar na de nieuwste update kan dat ook per contactpersoon. Daarnaast kun je ook voor alle chats de meldingen apart op stil zetten.

Markeren als ongelezen

Een andere nieuwe toevoeging is dat berichten kunnen worden gemarkeerd als ongelezen. Een handige vernieuwing voor als je later wilt antwoorden. Door naar rechts te vegen over de naam van de chat verschijnt een blauw vakje met 'Maak ongelezen'. Als je daar op hebt gedrukt komt er een blauw bolletje bij het chatgesprek te staan. Als je het gesprek opent verdwijnt het bolletje weer. De 'Markeer als ongelezen'-functie heeft echter geen effect op de blauwe vinkjes. Die blijven gewoon zichtbaar voor de andere persoon of personen.

Je kunt berichten markeren als ongelezen.

Maar de nieuwe update van WhatsApp brengt nog meer vernieuwingen. Zo verbruikt de belfunctie minder data, is het delen vanuit andere apps verbeterd en worden oudere berichten sneller geladen als je naar boven scrollt.

0 Reactie(s) op: Handige vernieuwingen in WhatsApp-update

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.