Handsfree tweets plaatsen

Door: Joris Peterse Joris Peterse | 25 juni 2010 10:01

Apps & Software

Twitter kan niet alleen gebruikt worden om te delen wat u nu aan het doen bent via de vrij statische homepage. Ondertussen zijn er vele clients en diensten die op een originele manier extra functionaliteit aan uw Twitter-account toevoegen. We hebben drie bijzondere diensten op een rijtje gezet.

1. Twuffer

Twuffer biedt de functie om vast vooruit te kunnen twitteren. Op de website van Twuffer (www.twuffer.com) is het mogelijk om tweets in te voeren en een datum plus tijdstip te kiezen om de tweet te laten verschijnen. Er zit zelfs een kalender in de website gebouwd om makkelijk een plaatsingsdatum uit te zoeken. Op de website worden al uw vooruitgeplaatste tweets onthouden, zodat ze op een later moment nog te beheren zijn. Het praktisch nut van Twuffer laat zich aanvankelijk afvragen, maar de praktijkvoorbeelden op de website tonen dat de dienst best toegevoegde waarde biedt. Zo is Twuffer een handige tool voor bijvoorbeeld notificaties, reminders en aankondigingen. Zo kan het Twitter een extra kalenderfunctionaliteit geven, wat erg handig is voor 24-7 twitter-fanatici. Of natuurlijk kunt u ook de schijn ophouden dat u nooit slaapt. Het lijkt erop dat er ook een functie is om tweets in het verleden te plaatsen. Maar helaas, in praktijk blijkt dit trucje niet te werken. Twuffer blijkt dus geen ‘ik heb het je nog gezegd’-dienst.

Twuffer plaatst een tweet op een tijdstip dat u zelf instelt.

2. Tweekly

Om Tweekly (www.tweekly.fm) te gebruiken hebt u twee hoofdingrediënten nodig: een Last.fm- en een Twitter-account. De dienst plaatst wekelijks door op Twitter welke artiesten u het meest hebt geluisterd die week. Op de website van Tweekly is het mogelijk om in te loggen met uw twitter-accountgegevens. Vervolgens koppelt u uw Last.fm-gegevens en voilà, Tweekly verzorgt de wekelijkse muzikale update aan uw volgers. Tweekly plaatst niet alleen wekelijks de drie meest geluisterde artiesten, ook wordt er een link geplaatst naar een klein profieltje op Tweekly, waar u niet alleen het overzicht nogmaals voorgeschoteld krijgt, maar dit ook kunt vergelijken met andere Tweekly-gebruikers. De profielpagina heeft ook een reactiefunctie ingebouwd, reacties worden echter ook direct op Twitter doorgeplaatst als direct message. Verschillende instellingen zijn aan te passen op Tweekly.fm: onder andere een koppeling naar Facebook, de plaatsingsdag, wat er precies geplaatst wordt en welke hashtag de tweet meekrijgt. Tweekly.fm doet nog niet zo heel lang dienst, meer aanvullende opties voor deze virtuele tussenpersoon worden nog verwacht.

Iedere week plaatst Tweekly uw persoonlijke hitlijst op Twitter.

3. Twitterfeed

Voor de bloggers en websitebeheerders die graag extra lezers willen aantrekken, is Twitterfeed (www.twitterfeed.com) een praktisch hulpmiddel. De dienst zorgt ervoor dat de rss-feed van uw weblog of website doorgeplaatst wordt op Twitter, zodat de volgers makkelijk op de hoogte zijn van nieuwe plaatsingen. Een ingekorte url in de tweet zorgt ervoor dat de volgers (of toevallige voorbijkomers) direct naar het desbetreffende artikel kunnen navigeren. Tevens zijn er statistieken over het aantal link-klikkers beschikbaar. Voorwaarde is natuurlijk wel dat uw website een rss-feed ingebouwd heeft, maar dat zit tegenwoordig in vrijwel alle weblogs en -sites ingebakken. Nadat u zich op twitterfeed.com heeft aangemeld hoeft u alleen de naam en de url van de rss-feed in te voeren. In de volgende stap geeft u aan waar u uw feed wilt doorplaatsen. Dit kan natuurlijk op Twitter, maar ook bijvoorbeeld op Facebook. Met de geavanceerde opties kunt u ook aangeven hoe regelmatig er doorgeplaatst moet worden, welke url-verkorter er gebruikt moet worden en hoe de tweet er uit komt te zien.

Twitterfeed plaatst uw rss-feed door op Twitter zonder dat u er zelf omkijken naar hebt.

0 Reactie(s) op: Handsfree tweets plaatsen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.