Hangouts: Google’s antwoord op WhatsApp

Door: Elmar Rekers | 16 mei 2013 10:25

Nieuws

Google heeft tijdens de I/O-conferentie Google+ Hangouts aangekondigd. De dienst lijkt qua werking veel op WhatsApp, en is een verzameling van eerdere Google-apps als Google Talk, Voice en Google+.

Google+ Hangouts stelt gebruikers in staat om met elkaar te chatten en ook kunnen er zaken als foto’s en video’s gedeeld worden. Net als bij WhatsApp kunnen er ook groepen (Hangouts) worden aangemaakt en kunnen hierbinnen videogesprekken gevoerd worden. Uiteraard is er een diepe integratie met het Google+-netwerk, zo zijn de contacten bijvoorbeeld te ordenen op ‘kringen’ die zijn aangemaakt.

Eerder had Google verschillende applicaties waarmee gebruikers konden communiceren, maar Hangouts moet deze diensten nu gaan overkoepelen. Volgens de zoekgigant worden gesprekken en notificaties op alle apparaten gesynchroniseerd, waardoor bijvoorbeeld een gesprek op de pc kan worden voortgezet dat op de smartphone is begonnen. Hangouts is per direct beschikbaar voor Android, iOS en via de browser.

Google Maps

Naast de nieuwe communicatie-app deed Google woensdag ook een compleet vernieuwde versie van Google Maps uit de doeken. De nieuwe kaartendienst zal beter geoptimaliseerd zijn voor grotere tabletschermen en lijkt qua design veel op de iPhone-app die eerder dit jaar werd gelanceerd. Google zal de nieuwe Maps komende zomer uitrollen naar zowel mobiele apparaten als het web.

Spotify-concurrent

Met de nieuwe dienst Google Play Music All Access introduceert het bedrijf een Spotify-achtige muziekdienst. Deze is erop gericht de gebruiker niet alleen muziek te laten streamen, maar ook nieuwe muziek en artiesten te laten ontdekken. Doordat Google hierbij het zoekgedrag van de gebruiker kan raadplegen, meent het bedrijf “radiostations op maat” te kunnen aanbieden.

Google Play Music All Access zal aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten beschikbaar zijn. Net als bij Spotify zal er een maandelijks bedrag (10 dollar) betaald moeten worden. Wanneer de dienst naar Nederland komt is onduidelijk.

0 Reactie(s) op: Hangouts: Google’s antwoord op WhatsApp

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.