Hardloopcompetitie met je vrienden

© CIDimport

Hardloopcompetitie met je vrienden

Geplaatst: 21 januari 2012 - 13:00

Aangepast: 16 november 2022 - 10:23

Redactie ID.nl

Het nieuwe jaar is weer begonnen, net als het uitvoeren van de goede voornemens. Meer bewegen, minder snoepen, harder werken en ga zo nog maar even door. Meer sporten of afvallen zijn de vaakst voorkomende goede voornemens en Run With Friends kan zeker bijdragen aan het volhouden hiervan.

Na het opstarten volgt direct een duidelijke instructie. De app is erg simpel opgezet, waardoor je niet een halfuur bezig bent voordat je kunt gaan hardlopen en dat is prettig. Vrienden uitnodigen doe je via één druk op de knop en je kunt gaan lopen. Tijdens het lopen krijg je wat feedback, helaas houdt dit niet over want dat zou een erg leuke aanvulling zijn. Via Run With Friends kun je ook lopen met muziek en er zit een 'lock screen' knop op. Dit omdat de app bij het echt locken de run pauzeert. Hier moet nog aan gewerkt worden, want deze manier van 'locken' is niet ideaal.

De afstandsmeting van de app werkt prima waardoor je een goed idee hebt van je conditie. Wat wel jammer is, is dat Run With Friends niet laat zien hoeveel calorieën je verbruikt hebt of hoe je gelopen hebt qua snelheden.

Kortom

Run With Friends is een app met potentie. Hardlopen tegen je vrienden gaat makkelijk door de simpele uitvoering en ook houdt de app de gelopen afstand goed bij. Ook de gemiddelde snelheid is zichtbaar. Wat jammer is, is dat de app niet werkt als het scherm echt vergrendeld is en de gegevens over de run zijn niet opvraagbaar, zoals bij Nike+ wel kan. Hierdoor is het vooral voor beginners of voor hen die het doen voor de beweging een leuke app, maar voor een echte training schiet Run With Friends tekort.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten