Harry Potter: Wizards Unite nu beschikbaar

Door: Daan Doedens | 20 juni 2019 11:54

How To

Harry Potter: Wizards Unite, de nieuwe augmented reality game van Niantic, is nu beschikbaar. Nog niet officieel, dus als je hem wil downloaden en installeren moet dat wel met een kleine omweg. Zo zet je Harry Potter: Wizards Unite op je Android smartphone, iPhone en iPad.

De app is inmiddels ook officieel te downloaden in de App Store en Google Play. Niantec heeft de Nederlandse wereld ook gevuld met quests, dus je kunt lekker gaan spelen. Veel plezier!

Harry Potter: Wizards Unite downloaden en installeren op Android

Harry Potter: Wizards Unite downloaden op je Android-smartphone of tablet is heel simpel. Alles wat je hoeft te doen is het apk-bestand te downloaden en installeren. Het bestand kun je hier vinden. Meer over het downloaden en installeren van apk-bestanden vind je in dit artikel.

Harry Potter: Wizards Unite downloaden en installeren op iPhone en iPad

Harry Potter: Wizards Unite downloaden en installeren op iOS voor je iPhone of iPad is iets lastiger. De app is namelijk nog niet officieel uit in Nederland, en dat gaat ook nog wel even duren. Maar er is een trucje om Wizards Unite toch te kunnen spelen op je iPhone of iPad.

STAP 1: Log uit met je Apple ID

Log via je instellingen op je iPhone of iPad uit met je Apple ID. Je moet namelijk een nieuw account gaan aanmaken.

STAP 2: Maak een nieuwe Apple ID aan

Maak een nieuw Apple ID aan. Als je iPhone of iPad vraagt uit welk land je komt, vul je Australië in. Daar is de app namelijk al wél beschikbaar.

STAP 3: Zet je taal en regio op Australië

Ga naar Instellingen > Algemeen > Taal & Regio, tik op Regio en selecteer Australië.

STAP 3: Geef een adres op

De volgende stap is het belangrijkst. Ga naar Instellingen > iTunes & App Store en tik op je nieuwe Apple ID bovenaan., en op Bekijk Apple ID. Ga naar Land/Regio en tik op Land en regio veranderen. Selecteer Australië en ga akkoord met de voorwaarden. Selecteer Geen bij betaalmethode en scrol naar het adresveld. Vul hier een Australisch adres in. Bijvoorbeeld deze:

Straat: 3 Doris St
Postcode: 2060
Stad: Sydney
Staat: New South Wales
Telefoon:
02 9923 1838

Druk op Volgende en voilà, je hebt een Australisch adres toegevoegd!

STAP 4: Download Harry Potter: Wizards Unite

Ga naar de App Store en zoek op Harry Potter Wizards Unite. Als alles gelukt is, staat de app er nu tussen. Download de app, log in met je Facebook- of Google-account en je kunt Harry Potter: Wizards Unite spelen op je iPhone of iPad!

Wat is Harry Potter: Wizards Unite?

Harry Potter: Wizards Unite is een zogenaamde augmented reality (AR) game. Het is gemaakt door de makers van Pokémon GO en het is ook een soortgelijke game: met de app en de camera van je smartphone of tablet kan je de figuren uit Harry Potter 'zien' in de echte wereld. Je kunt rondlopen, mensen helpen, tegen monsters vechten en toverspreuken gebruiken. Downloaden maar, dus!

Onthoud wel dat de game eigenlijk nog getest wordt. Dat is de reden dat je hem nog niet officieel in de Nederlandse appstores kunt downloaden. Het kan dus zijn dat de game af en toe crasht, of dat je te maken krijgt met server errors. Daar kan je helaas nog even niks aan doen, het wordt vanzelf beter.

Wat kun je allemaal vinden?

Harry Potter: Wizards Unite zit vol met bekende gezichten en dieren die je kent uit de boeken en de films. Dat begint natuurlijk met Harry Potter zelf, die je welkom heet in de wereld van de tovenaars en je op pad stuurt. In de allereerste quest - die kunnen we nog wel even verklappen - moet je een andere bekende naam, Hagrid, bevrijden uit een benarde positie. Genoeg herkenning dus, zowel voor de echte fans als degenen die alleen de eerste paar films hebben gezien.

Naast de bekende personen kom je overal wezens tegen die ook in de verhalen van J.K. Rowling voorkomen. We gaan natuurlijk niet te veel verklappen, ga vooral zelf op ontdekkingstocht uit!

Is het gratis?

Ja, Harry Potter: Wizards Unite is gratis! Dat gezegd hebbende: er zijn twee dingen waar je even op moet letten. Ten eerste moet je inloggen met je Facebook- of Google-account. Je kunt dus niet alleen een e-mailadres gebruiken. Niet zo netjes, vinden wij, maar je kunt ook een nieuw Google-account aanmaken als je niet met je eigen account wil inloggen.

Daarnaast zijn er in-app-aankopen. De game is gratis, maar er moet natuurlijk wel geld worden verdiend. Daarom kun je via microtransacties van alles kopen. Leuk voor degenen die snel beter willen worden of kadootjes willen krijgen, maar de game is perfect te spelen zonder er ook maar een cent aan uit te geven.

Wat moet je doen?

De game is, net als Pokémon GO, vooral gemaakt om dingen te verzamelen. Geen broekzakbeestjes zoals bij z'n voorganger, maar items. Net als bij Pokémon GO heb je een landkaart op je scherm, die is gebaseerd op de echte wereld: straten en gebouwen staan precies waar ze in het echt ook staan.

Daar tussendoor verschijnen vrienden - of vijanden. Die moet je respectievelijk helpen dan wel verslaan door middel van een beweging met je toverstaf (zoals het gooien van een pokéball in Pokémon GO) of door het (hardop!) uitspreken van een toverspreuk. Als alles goed gaat, krijg je een beloning, die je naar het Ministerie van Toverkunst mag brengen.

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief!

3 Reactie(s) op: Harry Potter: Wizards Unite nu beschikbaar

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 20 juni 2019 16:42 Kasander1
  Hoe verwijder je het spel eigenlijk? Het staat niet bij geïnstalleerde apps.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 21 juni 2019 08:21 DaanD
  @Kasander1 Op welk platform? Op iOS houd je de app lang ingedrukt en druk je op het kruisje, in Android zoek je hem op in je app-drawer, houd je hem even ingedrukt en sleep je hem naar de prullenbak.

  Edit: hij heet alleen Wizards Unite, dus zonder Harry Potter. Dat zal het zijn :)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 juni 2019 19:06 Kasander1
  Heb de phone even opnieuw opgestart en daarna kwam die mooi in het rijtje. Maar bedankt voor je reactie. De game is reeds verwijderd.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.