Heel snel en heel veel op je scherm tikken

Door: floor-coert | 10 oktober 2011 11:12

Apps & Software

Wat is er toch zo aantrekkelijk aan totaal hersenloze spellen die op niets anders neer komen dan heel snel en heel veel op het scherm van je iPhone tikken? Wat het antwoord op die vraag ook mag zijn, het hit-a-mole spel Monkey Land is in elk geval in staat dit vermaak te bieden.

Het mooiste aan Monkey Land is het icoontje in de App Store. Zoals bij de meeste iPhone-spellen is er veel aandacht besteed aan dit visitekaartje, meer dan aan de rest van de graphics. Gelukkig hoef je bij aankoop van Monkey Land niet bang te zijn genept te worden, want de screen shots in de store helpen je meteen uit de illusie dat de hele game er zo goed uit ziet.

Het klinkt nu misschien alsof Monkey Land grafisch absoluut niet door de beugel kan en dat valt best mee. Het is alleen jammer om steeds weer te constateren dat voor de meeste iPhone-spellen niet genoeg geïnvesteerd wordt in het maken van een echt mooi spel.

Minimaal in opzet

Aan de besturing van Monkey Land valt weinig uit te leggen. Verschijnt er een aap, tik hem dan aan tenzij het spel je anders instrueert. Dat klinkt een beetje saai en aan het begin is dat ook zo, maar snel genoeg verschijnen er zoveel apen die je wel of juist niet, of twee of drie keer moet aanraken dat er een aangename chaos ontstaat.

Monkey Land belooft naast het spel zelf ook nog unlockable mini games, maar die zijn helaas zo slecht dat Vetasoft ze beter weg had kunnen laten. Een spel dat zelf al zo minimaal is in zijn opzet en besturing, heeft niet een nog verder uitgeklede game nodig als extraatje.

Monkey Land is een gratis spel en door middel van reclamebanners en een item store proberen de makers er toch geld aan te verdienen. Op zich niet erg, want de banners kun je negeren en de items uit de store zijn niet noodzakelijk, maar de plaatsing van de banners is wel ontzettend irritant. De reclame valt precies over de EXIT-knop heen waarmee je vanuit de story-modus terug naar het hoofdmenu gaat.

Kortom

Tussen de overvloed aan puzzelspellen op de iPhone is het fijn om af en toe iets te vinden waarvoor nadenken absoluut niet nodig is. Deze gratis game is de moeite van het proberen wel waard, maar verspil geen tijd aan de mini games.

0 Reactie(s) op: Heel snel en heel veel op je scherm tikken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.