Helaas niet voor iedereen weg gelegd

Door: andries-van-helden | 02 september 2011 14:54

Review

De lezers die in de jaren '80 of '90 zijn opgegroeid, kennen vast nog wel de interactieve verhalen die in boekvorm uitkwamen. Na elk hoofdstuk moest je een belangrijke beslissing maken en vervolgens doorbladeren naar de bijbehorende pagina. Nu steeds meer kinderen liever achter de computer zitten dan een boek lezen, zie je dit soort boeken nauwelijks meer. Tot deze release op de iPhone en iPad tenminste.

De makers van Gamebook Adventures hebben hun best gedaan om het hele spel over te laten komen als een boek. De letters komen in het typisch fantasy-lettertype op je scherm en je bladert door de pagina's heen door over het scherm te swipen. Verder wordt het verhaal soms bijgestaan door mooie illustraties. Voor de mensen die een standaard interface fi jner vinden, is er de optie om dit te veranderen, maar zelf vond ik de interface erg fi jn en aan de sfeer bijdragen. De fantasy-muziek op de achtergrond werd na een kwartiertje behoorlijk repetitief, dus deze heb ik maar snel uitgezet.Het verhaal is typische fantasy kost, maar wel goed geschreven. Het is makkelijk gepend en leest lekker weg. Verder hebben de verschillende keuzes die je maakt daadwerkelijk invloed op het verhaal. De keuzes die je maakt worden soms afgewisseld met gevechten. Het vechtssysteem is erg simpel. Verder heeft het als nadeel dat gevechten soms lang kunnen duren als je tegenstander ongeveer even sterk is als jij.

Meerdere delen

Je bent best een tijdje met het verhaal bezig en het loont om het verhaal nogmaals door te spelen aangezien er meerdere eindes bestaan. Er zijn overigens inmiddels zes verschillende verhalen verschenen die volledig losstaand zijn, maar wel van hetzelfde systeem gebruik maken.

Kortom

Gamebook Adventures is niet voor iedereen. Het spel bestaat voornamelijk uit grote lappen (weliswaar goed geschreven) tekst en hier moet je wel tegen kunnen. Helaas is het vechten van minder hoog niveau en ook is je personage maar weinig te customizen. Ben je echter een fan van fantasy-lectuur, dan zal je van de verhalen smullen.

0 Reactie(s) op: Helaas niet voor iedereen weg gelegd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.