Zo check je of je TeamViewer-account gehackt is

Door: Martin Gijzemijter | 18 augustus 2016 10:31

TeamViewer
How To

Niet zo heel lang geleden kwamen er ineens heel veel meldingen binnen van mensen die ontdekten (of vermoedden) dat hun TeamViewer-account gehackt was. Er bleek inderdaad iets aan de hand. Hoe ontdek je of jouw account gehackt is?

Gehackt worden is natuurlijk nooit prettig, maar een gehackt TeamViewer-account is wel héél gevaarlijk, zeker als je TeamViewer zo hebt ingesteld dat je zonder systeemwachtwoord toegang hebt tot je computer. Nu kunnen we aanraden omdat sowieso niet te doen, maar laten we realistisch zijn, als je vaak gebruik maakt van TeamViewer, is dat wel gewoon het makkelijkst. Lees ook:Zo log je thuis in met TeamViewer.

Gehackt of niet?

Om te ontdekken of je TeamViewer-account gehackt is open je TeamViewer en klik je bovenin op Extra / Logboekbestand openen. Windows Verkenner opent in een map met een flink aantal bestanden. Zoek het bestand Connections_incoming.txt op en dubbelklik erop om het te openen. Je krijgt nu een overzicht te zien van IP-adressen/apparaatnamen die verbinding hebben gemaakt met je computer via TeamViewer. Wanneer je hier alleen je eigen ip-adres/apparaatnaam ziet staan dan is er niets aan de hand. Zie je hier ip-adressen/apparaatnamen staan die je niet kent, dan is je account waarschijnlijk gehackt.

Gehackt, wat nu?

Hopelijk check je de logs en ontdek je dat er niets aan de hand is. Maar wat als je wel gehackt bent? Verander direct je wachtwoord en surf dan naar de website van TeamVieweren stuur een bericht naar de helpdesk van TeamViewer. Draai vervolgens een malware-scan op je systeem om te controleren of er niet stiekem iets is geïnstalleerd.

0 Reactie(s) op: Zo check je of je TeamViewer-account gehackt is

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.