Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Helpdesk: 32 bit of 64 bit?

Door: Robbin Ooijevaar | 02 maart 2011 13:36

Apps & Software

Ik heb met interesse het artikel over Image Resizer in Helpdesk (nummer 10 2010) gelezen, maar ik heb toch nog een vraag: bij de downloads moet ik een keuze maken tussen 32 bit en 64 bit. Wat is de beste keuze als ik hem wil gebruiken voor Vista en voor Windows 7?

Er zijn meerdere versies van Windows 7, bijvoorbeeld Home Premium of Professional. Daarnaast wordt er een extra aanduiding gebruikt: 32 bit en 64 bit. Dit zegt iets over hoe Windows omgaat met uw processor. Windows Vista komen we in de praktijk meestal tegen als 32bit-uitvoering. Windows 7 zien we ‘in het wild’ als 32bit- en 64bit-versie. Een 64bit-programma heeft expliciet een 64bit-besturingssysteem nodig. Een 32bit-programma werkt meestal ook onder een 64bit-besturingssysteem. Dit geldt niet voor (externe) hardware. Hier hebt u voor een 32bit-besturingssysteem een 32bit-driver nodig en voor een 64bit-Windows-versie de 64bit-driver. Dit is tevens de reden waarom veel hardware niet meer werkt onder Windows 7: omdat de makers geen speciale 64-bit versie aanbieden. Omdat Image Resizer een programma is en geen stuurprogramma, zit u dus altijd goed met de 32bit-versie. De 64bit-versie is geoptimaliseerd voor Windows 7 64 bit. Als u over dit besturingssysteem beschikt, kunt u deze versie proberen. Uw Windows 7-versie vindt u via Start / Computer / Systeemeigenschappen. Achter Type systeem vindt u de aanduiding 32 bitsbesturingssysteem of 64 bitsbesturingssysteem.

Vraag de systeemeigenschappen op en controleer of er een 32bit- of 64bit-versie van Windows 7 geïnstalleerd is.

0 Reacties op: Helpdesk: 32 bit of 64 bit?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.