Helpdesk: Afbeeldingen verkleinen

Door: Robbin Ooijevaar | 10 november 2010 15:06

Apps & Software

Vraag van een lezer: Al jaren maak ik gebruik van de handige powertoy van Microsoft genaamd Image Resizer. Hiermee kon ik heel gemakkelijk een groot aantal foto’s in één keer in een ander formaat veranderen. Dit programma werkt echter ineens niet meer bij mij. Ik heb het opnieuw gedownload en geïnstalleerd, maar het werkt gewoon niet meer. Ik vermoed dat het komt door installatie van Office 2007, maar ben daar niet zeker van. Nu heb ik wel andere soortgelijke programmaatjes gevonden, maar niets haalt het bij de resizer van Microsoft.

Ons antwoord: Het verkleinen of vergroten van afbeeldingen kan met elk fotobewerkingsprogramma, maar nooit zo eenvoudig als met Microsofts Image Resizer. Dit programma is onderdeel van Microsoft PowerToys voor Windows XP. Soms werkt de powertoy ook onder Windows Vista. Bij problemen met Microsoft Image Resizer zijn er vele alternatieven, ze hebben we lange tijd prettig gewerkt met VSO Image Resizer. Dit programma is gratis, maar geeft helaas een ‘nag screen’ met een melding. Image Resizer Powertoy Clone for Windows is een volwaardig alternatief met dezelfde mogelijkheden als Microsofts Image Resizer. Het programma is Engelstalig en werkt onder Windows XP, Vista en 7. Na de installatie kunt u rechtsklikken op één of meerdere afbeeldingen (selectie). Kies Resize pictures en geef aan naar welk formaat u de foto’s wilt omzetten, bijvoorbeeld naar 800 x 600. Met de optie Resize the original pictures worden de originele bestanden overschreven. Als u dit niet aanvinkt maakt Image Resizer Powertoy Clone for Windows kopieën.

Windows 7/Vista: Image Resizer Powertoy Clone is een volwaardige vervanger van Microsofts Image Resizer voor Windows XP.

0 Reactie(s) op: Helpdesk: Afbeeldingen verkleinen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.