Helpdesk: cursor verdwijnt in Chrome

Vraag van een lezer: Met een zekere regelmaat verdwijnt mijn cursor in Chrome. Als ik de muis een paar seconden niet beweeg, verdwijnt de muiscursor. Wanneer ik de muis beweeg, komt de cursor wel weer terug. Vervelend is ook dat, zodra ik in Chrome een willekeurig menu open, de cursor verdwijnt. Hij komt dan niet meer terug tot ik het menu sluit. Heel irritant. Enig idee waardoor dit veroorzaakt wordt en hoe ik het oplos?

Ons antwoord: Toevallig hebben we dit zelf ook meegemaakt. Zeker als u veel rechtsklikt op pagina’s (waardoor dus ook een menuutje getoond wordt), is het heel vervelend. De oorzaak lijkt te zijn dat de Shockwave Flash-plug-in is vastgelopen. Als u Chrome Taakbeheer start, kunt u de plug-in afsluiten om te controleren of het daar daadwerkelijk aan ligt. Taakbeheer start u via het menu De huidige pagina beheren (het knopje met het ‘documentje’) / Ontwikkelaar / Taakbeheer. Selecteer Plug-in: Shockwave Flash en klik rechtsonder op de knop Proces beeïndigen. Als het goed is, is de cursor nu weer zichtbaar, maar alle Flash-objecten zijn hiermee uitgeschakeld tot u de browser weer start.

© PXimport

Chrome Taakbeheer is handig om gecrashte tabs of plug-ins af te sluiten.

Gaandeweg ontdekten wij dat dit probleem eigenlijk alleen optrad omdat wij de tabbladen in de browser nooit afsloten. Veel tabbladen laten wij nagenoeg permanent openstaan. Zelfs wanneer we Chrome afsluiten, laten we de tabbladen in het geheugen van de browser staan, zodat wanneer Chrome weer start, die tabs automatisch geladen worden. Deze instelling staat in het menu Opties / tabblad Basisinstellingen / De pagina’s opnieuw openen die het laatst waren geopend. Als na verloop van tijd dit ‘cursorprobleem’ weer de kop opsteekt, dan sluiten we één voor één alle tabbladen en herstarten we Chrome helemaal leeg. Het probleem blijft dan weer wekenlang weg. Overigens: dit geldt ook voor Chrome-varianten zoals Iron.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000