Helpdesk: Handiger Twitteraars volgen

Door: Edmond Varwijk | 23 maart 2011 13:41

Apps & Software

Vraag van een lezer: Ik ben op zoek naar een betere manier om Twitter te lezen. Waarschijnlijk doe ik iets fout. Ik volg bepaalde personen. Ik ga daarvoor via de site naar de pagina van die persoon en bekijk z’n tweets. Het grootste deel van de tweets zijn antwoorden op vragen van andere gebruikers, en dan moet ik eerst weer klikken op die link om te weten te komen wat de vraag was. Sommige Twitter-berichten zijn afgekort en zorgen voor weer een klik op een link om het geheel te kunnen lezen. Reuze vermoeiend vind ik dat. Is er een eenvoudige manier om alle tweets in hun “natuurlijke context” te zien zonder al dat geklik?

Ons antwoord: Wat u wilt is niet zoals Twitter is bedoeld, of in elk geval zoals het is gemaakt. Wat u doet wordt ‘leechen’ genoemd, en dat wordt eigenlijk niet zo gewaardeerd.

Twitter wordt een stuk gemakkelijker zodra u zelf een profiel hebt, omdat u dan gemakkelijk mensen kunt volgen. Alle berichten van de mensen die u volgt (follow) verschijnen in een overzicht op Twitter. U hoeft dan niet meer de pagina’s van interessante mensen ‘af te lopen’ om de berichten te lezen. Daar komt bij dat Twitter niet gericht is op conversaties, zoals u die zoekt. Weliswaar is het mogelijk op een bericht van een ander te reageren en weten slimme Twitter-programma’s dan ook bij welk ander bericht het hoort. Voor Twitter wordt ieder bericht gewoon weer als los bericht gezien, van (standaard) maximaal 140 karakters lang. Langere berichten gaan via externe diensten zoals Twitlonger. Wanneer u een conversatie wilt volgen tussen twee personen, dan moet u ofwel beide personen volgen, ofwel beide profielpagina’s bezoeken. Volgt u beide personen, dan ziet u in uw overzicht de berichten op chronologische volgorde verschijnen. Er zijn verschillende programma’s die meer overzicht bieden dan de Twitter-site zelf. Voorbeelden daarvan zijn Twitterific en TweetDeck.

0 Reactie(s) op: Helpdesk: Handiger Twitteraars volgen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.