Helpdesk: Moeite met openen bijlagen

Door: Robbin Ooijevaar | 24 maart 2010 14:02

Apps & Software

Vraag van een lezer: Ik heb sinds twee jaar een laptop die ik gebruik voor internet, mail en chatten. Als ik een bijlage wil openen krijg ik altijd een melding waarin staat dat ik mijn koppeling via het configuratiescherm moet instellen. Ik zal het eerlijk zeggen: dat begrijp ik niet. Kunt u misschien uitleggen hoe ik dat doe?

Ons antwoord: Voordat uw computer een bijlage kan openen, moet hij weten met welk programma dat moet gebeuren. Daarbij is de bestandsextensie van belang, dat is het achtervoegsel dat achter de punt van een bestandsnaam staat. Voorbeelden zijn jpg, pdf, doc en docx. Als de juiste programma’s geïnstalleerd zijn, weet uw computer waarmee een bepaalde bijlage moet worden geopend. Een jpg-bestand is bijvoorbeeld gekoppeld aan uw fotobewerkingsprogramma, een pdf-bestand aan Adobe Reader en een doc/docx-bestand aan Microsoft Word. Uw melding geeft aan dat de bijlage geen bestandsextensie heeft, er geen programma is geïnstalleerd dat de bijlage kan openen of dat de koppeling niet klopt. Bewaar de bijlage op uw bureaublad, klik rechts op het bestand en vraag de eigenschappen op. U ziet nu wat de bestandsextensie is. Open vervolgens Start / Standaard programma’s (Windows Vista/Windows 7) of Programmatoegang en instellingen (Windows XP). Controleer of er een programma aan uw bestandstype is gekoppeld.

Weet u niet om wat voor soort bestand het gaat? Zoek dan via Google of Wikipedia naar een oplossing. Als u bijvoorbeeld een ppt-bestand hebt en niet weet welk programma hiervoor nodig is, dan zoekt u in Google op file extension ppt. U kunt ook de zoekopdracht download ppt viewer gebruiken. Daarmee vindt u een programma waarmee de inhoud van het ppt-bestand kunt bekijken.

In de standaard programma-instellingen wordt bepaald met welke software uw bestanden worden geopend.

0 Reactie(s) op: Helpdesk: Moeite met openen bijlagen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.