Helpdesk: netwerkschijven mappen

Door: Robbert Brus | 24 november 2010 15:13

Apps & Software

Vraag van een lezer: Ik heb XP SP3 en bij het starten heb ik een script (bat-bestand) die vier netwerkschijven mapt. Ik heb dit bat-bestand in de map Opstarten geplaatst zodat hij bij het opstarten wordt uitgevoerd. Jammer genoeg wordt hij echter uitgevoerd voordat de netwerkverbinding in Windows tot stand komt, dus moet ik wachten tot het netwerkicoon er is en elke keer handmatig de bat-file uitvoeren. Kan ik ervoor zorgen dat de netwerkschijven gemapt worden op het moment dat het netwerk beschikbaar is?

Ons antwoord: De snelste en gemakkelijkste workaround is het proces iets vertragen door bijvoorbeeld eerst een ping toe te voegen: ping 127.0.0.1 -n #,vervang het hekje door het aantal pings dat er gedaan moet worden voordat de netwerkverbinding tot stand is gekomen.

Er is echter een betere oplossing: laat Windows zelf de schijven toevoegen. Ga naar de map waar u een netwerkverbinding mee wilt maken en klik erop met de rechtermuisknop. Kies Netwerkverbinding maken, selecteer een stationsletter en zorg ervoor dat het selectievakje voor Opnieuw verbinding maken bij aanmelden is ingeschakeld. De volgende keer dat u de computer start worden de verbindingen automatisch gemaakt.

0 Reactie(s) op: Helpdesk: netwerkschijven mappen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.