Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Helpdesk: twee pc’s verbinden via ethernet

Door: Robbert Brus | 17 november 2010 12:24

None
Apps & Software

Vraag van een lezer: Tot voor kort had ik mijn notebook en mijn desktop-pc onderling verbonden met een ethernetverbinding via de modem-router. Dat werkte uitstekend. Beide pc’s waren uitgerust met een Windows XP-besturing. Onlangs is de desktop-pc vervangen, de nieuwe pc heeft Windows 7 Home Premium. Daarmee is het mij nog niet gelukt verbinding te maken met de notebook met XP Professional. De helpfunctie van Windows 7 wekt de indruk dat een verbinding zoals ik die vroeger had alleen via Windows 7 op beide pc’s mogelijk is. Dat lijkt mij onwaarschijnlijk. Is er een oplossing bekend zodat mijn Windows 7-pc verbonden kan worden met mijn Windows XP-pc?

Ons antwoord: Waarschijnlijk staan de instellingen op de Windows 7-computer nog niet helemaal correct ingesteld. Ga naar Start / Configuratiescherm / Netwerk en internet / Netwerkcentrum / Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen en klap het venster Thuis of werk uit. Zorg ervoor dat Netwerkdetectie en Bestands- en printerdeling zijn ingeschakeld. Zet Verbinding voor het delen van bestanden op Delen van bestanden inschakelen voor apparaten die 40-bits- of 56-bitsversleuteling gebruiken. Schakel de optie Met wachtwoord beveiligd delen uit en klik op Wijzigingen opslaan. Kies vervolgens Eigenschappen op de map die u wilt delen. Ga naar het tabblad Delen en klik op de knop Delen. Kies daar voor de waar u mee wilt delen en stel het machtigingsniveau in. Ga op de XP-machine naar Start / Uitvoeren en typ daar \\ gevolgd door het ip-adres van de Windows 7-machine en druk op Enter. Nu zou het weer moeten werken.

Om Windows 7 ook goed met ‘oudere’ computers om te laten gaan moet u de netwerkinstellingen goed zetten.

0 Reacties op: Helpdesk: twee pc’s verbinden via ethernet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.