Herfstupdate Windows 10 laat op zich wachten

Door: Randolf Bouwma | 07 januari 2019 15:34

Nieuws

Heb jij de oktober-update voor Windows 10 al binnen? Die kans is namelijk erg klein. De uitrol duurt bijzonder lang, zo blijkt. De herfstupdate is nog maar op 6,6 procent van alle Windows 10-pc's aanwezig.

Het is daarmee de langzaamste update die Microsoft voor Windows 10 heeft uitgegeven. Zo vond de oktober-update van 2017 in dezelfde periode zijn weg al naar meer dan de helft van alle computers, merkt de site Computerworld op.

Ondertussen komt de april-update van 2019 ook alweer in zicht. Enige haast met de oktober-update is dus wel geboden als Microsoft alle Windows 10-gebruikers zoveel mogelijk up-to-date wil houden.

Geplaagde update

De herfstupdate kwam zoals gepland begin oktober 2018 uit, maar werd teruggetrokken nadat deze ervoor zorgde dat persoonlijke bestanden werden gewist. Het duurde daarna anderhalve maand tot de uitrol weer werd gestart, op 13 november om precies te zijn.

Maar wel heel voorzichtig, meldt AdDuplex nu. Het bedrijf noemt de update 'uniek', in de zin dat voorgaande updates na twee maanden al veel sneller breed beschikbaar waren. Heb jij de 'm inmiddels al binnen?

2 Reactie(s) op: Herfstupdate Windows 10 laat op zich wachten

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 7 januari 2019 20:29 Kasander1
  Ik vraag mij nu al af wat Microsoft nu weer gaat verpesten! De tijd dat updates betrouwbaar waren ligt ver achter ons. Maar "gelukkig" is Microsoft niet het enige bedrijf waarbij updates (en nieuwe versies) de mist in gaan!

  (Nee, ik heb GEEN(!!) hekel aan Microsoft en/of Apple!!! Het is slechts een objectieve constatering.)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 januari 2019 08:20 pa3akf
  Gezien het tempo waarin Microzacht nu werkt, kunnen ze de herfstupdate van 2018 beter gaan combineren met de lenteupdate van 2019. Hebben de gebruikers ook eens een "zachte updatewinter"!
  Overigens werkte de lenteupdate van 2018 bij mij nog steeds prima!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.