Hersenkraker van formaat

© CIDimport

Hersenkraker van formaat

Geplaatst: 19 december 2011 - 08:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie ID.nl

Gamen op de telefoon is in de loop der jaren helemaal ingeburgerd, maar de puzzelgames blijven achter bij spellen als Angry Birds of Tiny Wings. Misschien komt dit juist omdat je hierbij iets beter op moet letten of omdat ze soms zó moeilijk zijn dat na level 2 er niks meer aan is.

Unblock Me is een echte 'braintrainer' die vanaf level 1 al behoorlijk pittig is. Het spel heeft geen flitsende graphics maar dit is voor een denkspel als dit ook niet nodig. Het speelveld ziet er erg rustig uit en dit maakt dat het concentreren op de game niet veel moeite kost. Wat meer moeite kost is om het rode blok tussen de bruine exemplaren uit te halen.

Om te oefenen is de 'relax mode' een aanrader, hier speelt de tijd geen rol en gaat het erom het rode blokje uit het veld te slepen. Bij de 'challenge mode' wordt het spel uitdagender; hier kunnen sterren gehaald worden door zo min mogelijk zetten te doen. Daar het spel meteen al behoorlijk ingewikkeld is vraagt het enige oefening de levels met 3 sterren af te ronden.

Kortom

Unblock Me is een leuke puzzelgame met een rustige uitstraling. Geen overbodige muziekjes of extreem bewegende delen. Dit maakt het een fijn denkspel. Het is niet het makkelijkste spel maar hierdoor blijf je wel steeds proberen. Als een level echt onmogelijk lijkt biedt het spel hints om er toch uit te komen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten