© CIDimport

Hersenloze zombieshooter

Geplaatst: 2 september 2011 - 07:20

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie ID.nl

Boxhead is een zombieshooter die goed inspeelt op de populariteit van het gelijknamige internetspel. Je kunt hordes ondode wezens op drie moeilijkheidsgraden in drie levels afknallen.

Om te beginnen staan de drie moeilijkheidsgraden voor de snelheid en de hoeveelheid waarmee de zombies achter je aan komen. Naar alle waarschijnlijkheid doe je jezelf er goed aan vooral niet de hoogste moeilijkheidsgraad (nightmare) te kiezen, gezien deze vrijwel onmogelijk is uit te spelen.

De elf wapens die het spel rijk is, maken het mogelijk om zombies op verschillende manieren af te schieten. Het standaard pistool werkt prima, maar de shotgun of de air strike maken het toch even wat makkelijker om de zombies te ontruimen. Andere objecten zijn een barricade, waarmee je zombies kunt afschermen, en een geschutstoren.

Hersenloze actie

Er zijn ook wat lastigere vijanden in het spel aanwezig, waaronder vuurspuwende duivels. Je ontvangt een heleboel punten als je ze doodt, maar ze kunnen het spel ook erg snel beëindigen. Je kunt dit soort vijanden tevens uitzetten als hersenloze actie meer jouw ding is.

Kortom

Het spel schiet echter in de basis bijzonder tekort. De menu's zijn namelijk onhandig en reageren soms niet op je aanraking. Een paar euro voor een draagbare versie van een gratis internetspel klinkt niet slecht, maar er bestaan betere schietspellen op de iOS platformen (waaronder Geometry Wars of Alive 4-Ever) voor als je zombies wil afknallen. Daardoor is Zombie Wars zeker geen aanrader te noemen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000