Het bekende puzzel spel met de gekleurde ballen

© CIDimport

Het bekende puzzel spel met de gekleurde ballen

Geplaatst: 2 september 2011 - 10:20

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie ID.nl

Hoewel Sparkle veel gelijkenissen vertoont met andere puzzelgames is het toch een verslavend spel dat uitstekend gebruik maakt van de controls van de iPhone en de iPad.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Sparkle is een schaamteloze Zuma rip-off . Iedereen kent het wel: je bestuurt een kanon om verschillende gekleurde ballen te schieten naar een slangachtige ketting met dezelfde ballen. Het doel is om minstens drie ballen van dezelfde kleur bij elkaar te krijgen om ze te vernietigen, zodat de ketting niet het einde van de baan bereikt.

Quest-modus

Per level komen er steeds meer kleuren bij en zo beweegt de ketting zich sneller voort. Tijdens de questmodus verdien je bovendien draagbare amuletten die jou een bepaalde bonus geven. Ook verschijnen er willekeurige power-ups die je kunt gebruiken om het kwaadaardige gespuis voor eens en voor altijd te vernietigen.

Na-aper

Ondanks de overduidelijke imitatie is Sparkle alsnog een fantastische game. De touch screen controls werken verbazingwekkend accuraat, zelfs op het kleinere scherm van de iPhone. Elke keer als ik een bal op de verkeerde plek in de ketting wierp - zelfs van een belachelijke hoek of afstand - had ik het gevoel dat het mijn schuld was en niet de schuld van het spel.

Kortom

Ik denk dat Popcap zijn eigen Zuma niet naar de iPhone brengt omdat ze zich zorgen maken over de controls. Verkeerde zet Popcap, want 10tons is jullie voor met Sparkle. De game werkt fantastisch en is uitermate verslavend. Nadelen kan ik niet eens noemen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten