Het beste van 2014: 10 gratis programma's die je niet mag missen

Door: redactie-computertotaal | 31 december 2014 12:39

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Voor veel programma's moet je flink wat geld neerleggen, wil je het kunnen gebruiken. Gelukkig bestaat er ook genoeg freeware, software die je gratis kunt downloaden. Wij zetten tien programma's op een rijtje die het dagelijks leven een stuk makkelijker kunnen maken.

dp4 Font Viewer

In Windows zijn veel verschillende lettertypes geïnstalleerd. Je vindt deze onder meer terug in een grafisch programma als Photoshop en je tekstverwerker. Om snel door alle beschikbare fonts te bladeren, is het hulpje dp4 Font Viewer handig.

dp4 Font Viewer laadt alle lettertypes uit een map. Gebruik je pijltjestoetsen om snel door je collectie te bladeren. Ook kun je lettertypes filteren op eigenschappen (bijvoorbeeld wel of geen vet) of een bepaalde categorie (family class genaamd).

Klik hier om dp4 Font Viewer direct te downloaden.

StartW8

Eén van de grootste tegenvallers van Windows 8 was het ontbreken van de startknop die in de voorgaande versies van het besturingssysteem altijd aanwezig was. Veel programma's proberen het zo gemiste menu terug te stoppen.

Het programma StartW8 is een relatieve nieuwkomer en geeft je direct een startmenu terug. De knop toont een startmenu zoals je gewend was in Windows 7. De indeling van het menu (en andere instellingen) zijn eenvoudig te wijzigen.

Klik hier om StartW8 direct te downloaden.

0 Reactie(s) op: Het beste van 2014: 10 gratis programma's die je niet mag missen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.