Het inlogscherm van Windows 7 aanpassen

© PXimport

Het inlogscherm van Windows 7 aanpassen

Geplaatst: 13 november 2012 - 15:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie ID.nl

Het inlogscherm van Windows 7 ziet er erg standaard uit en na een aantal jaar naar hetzelfde te hebben gekeken, is het wellicht leuk om het scherm een keer te personaliseren.

Daar kunnen dure en ingewikkelde programma’s voor gebruikt worden, maar het kan ook met een eenvoudige aanpassing in het register.

Open de Register-editor (open menu Start en zoek naar regedit) en maak eerst een back-up van het register. Ga dan naar de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\ Microsoft\Windows\CurrentVersion\ Authentication\LogonUI\ Background (spaties uit deze link niet meenemen). Voeg, als deze niet bestaat, een DWORD sleutel toe met de naam OEMBackground en zet de waarde op 1.

Afbeelding zoeken

Zoek of maak nu een achtergrondafbeelding in jpg-formaat voor uw inlogvenster. Zorg dat deze niet groter is dan 256 KB en u de afbeelding in de resolutie maakt die u gebruikt. Ga vervolgens naar C:\Windows\System32\oobe\info\backgrounds. Het kan dat de mappen info en backgrounds niet bestaan, maak deze dan zelf aan.

Kopieer vervolgens uw afbeelding naar de map backgrounds en noem het bestand backgroundDefault.jpg. Herstart de computer en de nieuwe achtergrond zal worden toegepast.

© PXimport

Met behulp van een eenvoudige aanpassing in het register kan de afbeelding van uw inlogvenster worden aangepast.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten