Het kantoor in je broekzak

© CIDimport

Het kantoor in je broekzak

Geplaatst: 6 december 2011 - 12:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Robin Smit

Soms is het wel eens handig om je kantoor altijd bij de hand te hebben, zonder dat je daar een laptop voor mee hoeft te nemen. QuickOffice stelt je in staat om vanaf je iPhone of iPod Touch documenten, spreadsheets en presentaties te bekijken en te bewerken.

Binnen QuickOffice zijn voornamelijk de basisfuncties van volledige office programma's beschikbaar. Zo zijn binnen de tekstbewerker wel verschillende manieren van tekstopmaak beschikbaar, maar het toevoegen van afbeeldingen is niet mogelijk. Dergelijk gemissen zijn ook in lichte mate te vinden in de de andere office onderdelen van de app. Toch is QuickOffice voor standaard handelingen zeer goed te gebruiken, doordat bestanden later te bewerken zijn op alle gangbare office software voor de computer.

Via een web-interface is het gemakkelijk om bestanden van een computer naar QuickOffice te kopiëren en vice versa. Het is niet mogelijk bestanden op te slaan op bijvoorbeeld iCloud of Dropbox, zodat synchronisatie automatisch plaats vindt. Verder is een ander vervelend nadeel aan de app dat inhoud van documenten in de app naar het scherm van de iPhone of iPod Touch wordt aangepast. Hierdoor is de lay-out anders dan op de computer.

Kortom

QuickOffice is een office pakket voor de iPhone en iPod Touch dat je in staat stelt om simpele functies voor het bewerken van documenten, spreadsheets en presentaties op je mobiele apparaat te gebruiken. Door de vrij beperkte mogelijkheden is de prijs van de app

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten