Het kip of het ei?

Door: ryan-rigney | 17 februari 2012 18:44

Review

Egg vs. Chicken combineert schuifpuzzels met 3-op-een-rij, tower defense en Plants vs. Zombies.

Op de onderste helft van het scherm ligt een verzameling hooibalen en een rooster met eieren in verschillende kleuren. De bovenste helft van het scherm is een veld waar woedende kippen richting je hooibalen stampen. Jij moet de eieren in het rooster verschuiven om ze in groepen van drie te ordenen, waarna je ze richting de kippen kunt gooien om deze te stoppen. Dit is een interessant mechanisme, zeker als je in latere levels vuur- en ijseieren krijgt die een speciale uitwerking hebben op bepaalde kippen. Als je ze op de verkeerde kippen afvuurt, hebben ze overigens helemaal geen eff ect. Daar kom je snel genoeg achter.

Opmerkelijke mix

Er gebeurt altijd een hoop op je scherm en al snel moet je in die drukte gecompliceerde taken snel uitvoeren. Zo zal je soms meerdere eieren aan de kant moeten schuiven om één bepaalde kleur ei naar de voorste linies te krijgen. Egg vs. Chicken krijgt het echter voor elkaar aan de ene kant heel toegankelijk te zijn, maar het spel zit tegelijk vol met strategie. Het wordt helemaal een drukke boel als je speciale voorwerpen kunt kopen tussen de gevechten door. Zo kun je bijvoorbeeld mijnen kopen of upgrades voor je hooibalen. Deze voorwerpen kun je dan tijdens de gevechten gebruiken. De game is ontzettend snel en als je een enorme golf kippen op de laatste seconde ineens belaagt met een rij eieren, geeft dat bijzonder veel voldoening. Als je rooster te vol wordt, kun je eieren verwijderen door twee keer op ze te tikken. Met te veel eieren op je bord is het namelijk lastig manoeuvreren.

Kortom

Egg vs. Chicken kent al enkele tientallen levels en via regelmatige updates komen daar steeds meer bij. Helaas nodigen de levels niet uit om nog een keer te spelen nadat je ze hebt uitgespeeld. Er zit ook geen multiplayer in het spel. Maar je haalt een snelle en uitdagende puzzelgame in huis met gameplay die we nog niet eerder gezien hebben in de App Store. Het is in ieder geval één van de origineelste puzzlegames voor de iPhone.

0 Reactie(s) op: Het kip of het ei?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.