Het lange wachten is over

Door: Robin Smit | 26 oktober 2011 16:53

Apps & Software

Nadat het bijna 1,5 jaar gelden is sinds de release van de eerste iPad, komt Facebook eindelijk met Facebook for iPad. Was het het wachten waard?

Volgens Facebook zelf kun je met deze nieuwe App het beste van dit sociale netwerk bekijken op je iPad. Hierbij zou voornamelijk rekening zijn gehouden met snelle navigatie en een goed overzicht in de nieuwsberichten. Facebook heeft het ook mogelijk gemaakt om alle apps en games op Facebook via deze App te gebruiken.

De ervaringen met de app kunnen over het algemeen als zeer goed worden beschouwd. Het is duidelijk dat Facebook met deze app gebruikers op een eenvoudige manier met het sociale netwerk om wil laten gaan, maar hierbij niet wil snijden in de mogelijkheden met betrekking tot de website. Hierdoor heeft de interface veel weg van de volledige website, maar zijn alle niet relevante zaken, zoals reclame, weggelaten. Dit zorgt ervoor dat de app erg prettig in het gebruik is en eigenlijk weinig uitleg behoeft voor het eerste gebruik.

Kortom

Facebook voor de iPad is een app die veel te lang op zich heeft laten, maar direct wel met kop een schouders boven soortgelijke apps als "Friendly for Facebook" en "MyPad" uit stijgt. Juist doordat Facebook ervoor heeft gekozen om de app in de basis op dezelfde manier als de website in te richten, zullen echte Facebook fanaten zich direct thuis voelen bij deze app.

0 Reactie(s) op: Het lange wachten is over

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.