Het neusje van de zalm

Door: Robin Smit | 19 december 2011 09:12

Apps & Software

Infinity Blade was een van de mooist vormgegeven games voor de vorige generaties van de iPhone en iPad. Met Infinity Blade II wordt daar echter nog een flinke schep bovenop gedaan. Ook is de gameplay verbeterd waardoor de game minder eentonig is.

In Infinity Blade II speelt de gebruiker met Siris, een jonge held die probeert de waarheid achter de Infinity Blade te achterhalen. Om dit te doen moet de gebruiker veel verschillende vijanden verslaan. Dit kan worden gedaan door een innovatieve besturing die, net zoals in het eerste deel, niet werkt met knoppen, maar met bewegingen op het scherm.

Het eerste dat opvalt bij het spelen van Infinity Blade is de vormgeving. Ten opzichte van het vorige deel is de game grafisch erg verbeterd. Dit geldt voornamelijk wanneer er wordt gespeeld op de iPhone 4S en iPad. Naast grafische verbeteringen, is de game ook minder oppervlakkig gemaakt door onder andere een beter uitgewerkt verhaal en een beter uitgediept level-up systeem. Hierdoor voelt de game een stuk minder eentonig aan.

Een groot nadeel aan de game blijft dat het nog steeds niet mogelijk is om zelf rond te lopen in de prachtige wereld. Dit zou echt een goede toevoeging zijn, omdat de speler dan veel meer vrijheid heeft.

Kortom

Infinity Blade II is een prachtige actie-game die zowel op grafisch gebied als op gebied van gameplay een flinke stap vooruit zet ten opzichte van zijn voorganger. Helaas is het nog niet mogelijk om vrij rond te lopen. Dit zou consoles en draagbare apparaten weer een flinke stap dichter bij elkaar brengen.