Het verhaal en de leuke stijl maken een hoop goed

Door: floor-coert | 02 september 2011 13:59

Apps & Software

Deze voor de iPhone, iPad en de pc uitgebrachte titel komt uit de koker van Telltale Games. We mogen dus wat verwachten, gezien de kwaliteit die Telltale in andere games weet te bieden.

In Puzzle Agent vul je de schoenen van de wat klunzige FBI-agent Nelson Tethers. Je bent werkzaam voor een afdeling van de FBI met de naam U.S. Department of Puzzle Research. Wanneer er een klus is bij de Scoggins Eraser Co. in Minnesota ben jij de man voor die klus. Voor wie Fargo heeft gezien (zo niet: ga dat doen!) is dit spel extra grappig omdat het vreemde dialect en het knullige dorp goede herinneringen aan deze film terug zullen brengen.

De besturing van het spel is vanzelfsprekend, zoals we mogen verwachten van een iPhone- en iPad-game. Af en toe kan het wel wat frustrerend zijn om de wat kleinere onderdelen in sommige van de puzzels te selecteren en te verslepen. De puzzels zijn overigens allemaal anders en het probleem is meer uitzondering dan regel.

Geen echte breinbrekers

Zoals gezegd zijn de puzzels zeer gevarieerd, zowel in soort als in moeilijkheidsgraad. De moeilijkere puzzels zijn van een minder hoog niveau dan die in bijvoorbeeld de Laytonspellen. Het spel speelt daardoor redelijk vlot door. Wie echt op zoek is naar breinbrekers zal dus worden teleurgesteld. Het verhaal is erg leuk en zit vol met de gebruikelijke Telltale-humor. De simpel, maar ontzettend grappig getekende personages helpen zeker mee. Het is alleen jammer dat af en toe de graphics even blijven hangen. Hopelijk volgt hier nog een patch voor. De stemmen voor het spel zijn allemaal ingesproken en dat is natuurlijk niet verkeerd voor een mobiele game.

Kortom[/strong

]Puzzle Agent is het kleine bedrag meer dan waard. Voor de pc en de iPad is de game duurder, dus de iPhone-titel is echt een goede deal. Houd echter in gedachten dat de puzzels niet heel uitdagend zijn, hoewel het verhaal en de leuke stijl dit wel weer deels goed maken.

0 Reacties op: Het verhaal en de leuke stijl maken een hoop goed

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.