Het wapen tegen tijdstekort

Door: robin-smit | 27 maart 2013 10:20

Review

Het bijhouden van takenlijstjes kan je productiviteit behoorlijk ten goede komen. Zo weet je met deze lijstjes van dag tot dag wat je moet doen en hoe je dus je dag moet plannen. Toch zullen we allemaal weleens tegen het probleem aanlopen dat takenlijstjes één grote zwakte hebben, namelijk tijd. Met Snail is dit nu geen probleem meer.

Snail is een app voor de Mac die mogelijkheden van een klok en een takenlijst combineert. In de app is het mogelijk taken aan te maken en deze toe te kennen aan bepaalde dagen. Erg handig hierbij is dat je taken ook op een soort wachtlijst kunt zetten. Wanneer je ruimte in je agenda hebt kan je deze vervolgens naar de betreffende dag slepen. De interface van Snail is volledig geïntegreerd in de menubalk van je Mac. Hierdoor is de app altijd snel te raadplegen.

Wat Snail uniek maakt is dat de app je de mogelijkheid geeft om een timer te starten wanneer je begint aan het uitvoeren van een taak. Hiermee kun je precies bijhouden hoeveel tijd je kwijt bent geweest aan het voltooien hiervan. Wanneer je klaar bent met je taak of gewoon even pauze wil nemen, kan je de timer met één druk op de knop stoppen en eventueel later weer hervatten. Mocht je dit per ongeluk vergeten dan is het ook mogelijk de opgenomen tijd later nog aan te passen.

De opgenomen gegevens zijn achteraf te exporteren, waardoor Snail een ideale app is voor personen die op uurbasis werken. Wat we helaas missen is de mogelijkheid om begrootte tijden toe te kennen aan taken. Hierdoor zou het nog eenvoudiger worden om jouw tijd efficiënt in te delen.

Kortom

Snail is een handige takenlijst voor de Mac waarmee je precies kunt bijhouden hoeveel tijd je hebt besteed aan het uitvoeren van verschillende taken. De app is mooi geïntegreerd in de menubalk van je Mac en werkt snel. Het enige dat we missen is de mogelijkheid om ook tijdsdoelen toe te kennen aan taken.

0 Reactie(s) op: Het wapen tegen tijdstekort

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.