Het WK kijken in het buitenland

© PXimport

Het WK kijken in het buitenland

Geplaatst: 23 juni 2014 - 13:29

Aangepast: 16 november 2022 - 09:56

Martin Gijzemijter

Dus jij dacht dat Nederland er al in de groepsfase uit zou vliegen en hebt mooi je vakantie halverwege het WK gepland? Niet handig, want we worden natuurlijk keihard wereldkampioen. Probleem: in het buitenland werken streams vaak niet. Hoe los je dat op?

Vriendjes maken

Voordat we allerlei technische oplossingen gaan aandragen, is de meest voor de hand liggende oplossing gewoon een sociale. Tenzij je op vakantie gaat naar een land als Engeland of Spanje (daar ligt het WK momenteel wat gevoelig), is de kans groot dat de WK koorts daar ook is toegeslagen.

Een lokale kroeg opzoeken is dan misschien makkelijker dan allerlei omwegen met software bedenken. Je hoeft niet te wachten tot een wedstrijd van het Nederlands elftal, kijk op een willekeurige voetbalavond even of er schermen hangen en je weet dat je op een speelavond van oranje goed zit. Lukt dat niet, bedenk dan ook dat elk land zo z'n eigen NOS heeft, oftewel, probeer uit te vinden welke zender de wedstrijden uitzendt in het land waar je je bevindt, en kijk via die livestream. Mis je natuurlijk wel het fenomenale Nederlandse commentaar.

 

© PXimport

Technische oplossingen zat, maar je kunt ook gewoon in de kroeg kijken

Hola installeren

Wanneer je in het buiteland de streams van de NOS probeert te kijken, krijg je nul op het rekest. In verband met rechten mag je de streams alleen vanuit Nederland bekijken. Niets aan te doen toch? Nou, da's niet helemaal waar, er zijn namelijk trucs om de stream te foppen en te laten denken dat je vanuit Nederland probeert te kijken.

Er zijn verschillende oplossingen voor, maar het meeste succes hebben we tot nu toe behaald met Hola Unblocker. Je installeert simpelweg de plugin voor de browser die je gebruikt (en waarmee je de stream wilt bekijken). Rechtsboven verschijnt nu een pictogram met een vlammetje. Klik hierop en vul de URL in van de website die je wilt bezoeken en kies daarna het land waaruit je zogenaamd afkomstig wilt zijn (in dit geval Nederland).

Dat is het enige dat je hoeft te doen, het bekijken van de stream is nu plotseling mogelijk. Klein minpuntje is wel dat er een vertraging optreedt, dus de kans is dat je tijdens een wedstrijd eerder op de hoogte bent van een doelpunt door juichende buren.

 

© PXimport

Een blokkade omzeil je heel eenvoudig met Hola Unblocker.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten