Hiddex - Geavanceerde 'boss key'

Door: Ignace de Groot | 26 maart 2014 13:15

Apps & Software

Wel eens gehoord van een 'boss key'? Een tool die met één druk op een toets alle ongeoorloofde applicatievensters sluit en de bijhorende toepassingen onzichtbaar maakt tot je opnieuw een geheime toets(combinatie) indrukt. Voor wie wel heil ziet in zo'n programma: Hiddex is een geavanceerde variant.

None

Hiddex 2.5.20

Taal: Engels

OS: Windows XP en hoger

Meer informatie: dejavu.narod.ru

5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Afzonderlijke sneltoetsen
  • Veel mogelijkheden

Je leidinggevende mag dan nog zo sympathiek zijn, waarschijnlijk laat je liever niet zien dat je heel af en toe met Facebook, een spelletje of andere ongeoorloofde programma's bezig bent. Dan heb je vast iets aan Hiddex.

Het is een 'draagbare' toepassing die niet geïnstalleerd hoeft te worden en die dus je ook op een usb-stick kunt zetten. Zodra je Hiddex hebt uitgevoerd, toont die je een lijst met alle opgestarte programma's. In eerste instantie zijn dat de namen van de bijhorende applicatievensters, maar je kunt ook de lijst met actieve processen opvragen (als je dat zo instelt bij Type).

Dit laatste werkt nauwkeuriger en verdient dus de voorkeur. Vervolgens dubbelklik je in de lijst op de items die je graag verborgen ziet zodra je straks de bijhorende hotkey oftewel sneltoets indrukt. De geselecteerde items komen terecht in het paneel To Hide.

Sneltoetsen instellen

Vervolgens plaats je bij On Start een vinkje bij Hide Hiddex en bij Keyboard Hotkeys (eventueel ook bij Mouse Hotkey indien je bepaalde muisknopcombinaties als sneltoets wil instellen). Uiteraard dien je ook aan te geven welke toetscombinatie je wil gebruiken om de toepassing(en) te verbergen. Dat doe je bij Hide from list en tenzij je Show/Hide with single key aanvinkt, volstaat een enkele toetscombinatie voor zowel het verbergen als het opnieuw oproepen van de toepassing(en).

Alle instellingen en opties doe je vanuit hetzelfde scherm in Hiddex.

Weg is weg

Je zult zien: het 'verbergen' van een actief programma gebeurt behoorlijk grondig. Niet alleen is er geen spoor meer van het bijhorende venster, ook de Windows-taakbalk verraadt niet langer de aanwezigheid van de toepassing(en).

In Windows Taakbeheer blijft het bijhorende proces echter wel actief, maar hopelijk is je leidinggevende niet zo achterdochtig of technisch aangelegd.

Extra's

Er zijn overigens nog wel wat meer geavanceerde mogelijkheden, zoals het toekennen van afzonderlijke sneltoetsen aan diverse toepassingen of het uitschakelen van het geluid wanneer je vensters hebt verborgen. Alleen jammer dat de interface van Hiddex ietwat onoverzichtelijk is, wat het programma minder gebruiksvriendelijk maakt dan had gekund.

0 Reactie(s) op: Hiddex - Geavanceerde 'boss key'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.