Artiesten blokkeren op Spotify

Door: Martin Gijzemijter | 05 februari 2019 10:04

How To

Spotify is een fantastisch platform voor het beluisteren van het muziek, niet in de laatste plaats omdat je heel goed kunt aangeven wat je wel en niet wilt horen. Dat algoritme werkt goed, maar niet feilloos. Gelukkig is er een manier om ervoor te zorgen dat je bepaalde artiesten nooit meer voorbij hoort komen. Wil je ook artiesten blokkeren op spotify? Zo pak je dat aan.

Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die zich afvragen hoe erg het is als er een liedje voorbij komt dat je niet wilt horen. Maar laten we als extreem voorbeeld even Michael Jackson noemen die wederom zeer negatief in het nieuws is, en waarvan veel mensen aan hebben gegeven nooit meer naar zijn muziek te willen luisteren. Dan is het toch best confronterend als de King of Pop ineens toch weer voorbij komt denderen. Dat kun je dus voorkomen door de artiest in het geheel te blokkeren binnen Spotify.

Artiesten blokkeren

Voor we je uitleggen hoe dit werkt, is het wel even belangrijk om te melden dat de functie op het moment van schrijven nog niet is uitgerold voor de desktopversie van Spotify. Je kunt artiesten alleen blokkeren in de smartphone app. Wanneer je dit hebt gedaan, is de blokkade overigens wel actief wanneer je Spotify op je pc luistert. Het bedrijf heeft aangekondigd deze functie op termijn ook uit te rollen voor de desktopversie, maar wanneer precies is nog niet bekend. Het blokkeren van artiesten op je smartphone is heel eenvoudig. Open de app en zoek naar de artiest die je niet meer wilt horen. Je ziet nu rechtsboven een pictogram met drie puntjes. Wanneer je hierop drukt opent er een menu, met daarin de optie Speel deze artiest niet opnieuw af. Wanneer je dit hebt ingedrukt, zul je nooit meer iets horen op Spotify van de artiest die je zojuist hebt geblokkeerd. Om dit ongedaan te maken in de toekomst navigeer je weer naar de pagina van deze artiest. Ditmaal vind je in het menu met de drie puntjes de optie Verwijderen. Dat klinkt raar, zeker gezien je daarna de melding krijgt Verwijderd uit bibliotheek, maar het enige dat je daadwerkelijk verwijdert is de blokkade.

hoe blokkeer je artiesten

3 Reactie(s) op: Artiesten blokkeren op Spotify

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 5 februari 2019 11:53 arendshorst.hans-3
  Werkt niet in mijn Android app. Keuze is er niet.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 februari 2019 18:06 Johnjkg
  Bij mij is de optie er inderdaad ook (nog?) niet.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 februari 2019 18:03 Johnjkg
  Enig idee wanneer dit beschikbaar komt, Martin?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.