Hoe installeer ik Microsoft Office 2016?

Door: Jelle Peterse | 22 september 2015 16:14

How To

Microsoft heeft vandaag Office 2016 beschikbaar gemaakt voor Windows, met nieuwe versies van Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Project, Visio en Access. Het installeren van Office 2016 kan op verschillende manieren. Wij leggen ze hier uit.

Voordat je begint is het belangrijk zeker te weten welke versie van Windows je op je computer hebt staan. Office 2016 is namelijk alleen beschikbaar voor Windows 7 of hoger. Weet je niet zeker welke versie je hebt? Via deze link is dat eenvoudig te checken.

Als je er zeker van bent dat Windows 7, 8, of 10 is geïnstalleerd, kan het installatieproces beginnen.

Ik beschik al over een Office 365 abonnement

Beschik je over een Office 365-abonnement, dan kun je de update vinden door één van de Office 2013-programma's te openen. Klik aan de linkerkant op Account, vervolgens rechts op het vakje Bijwerkopties, en kies dan voor Nu bijwerken. Als het venster Er hoeft niets te worden bijgewerkt verschijnt, is de update nog niet beschikbaar. Microsoft rolt de update langzaam uit, dus het zou kunnen dat Office 2016 nog niet voor iedereen beschikbaar is.

Met Office 365 heb je al je documenten altijd bij de hand.

Ik heb geen Office 365 abonnement

Office 365 is een abonnementsdienst van Microsoft. Voor een bepaald bedrag per maand (of per jaar) beschik je altijd over de nieuwste versie van Office, zestig Skype-minuten per maand, en een terabyte (duizend gigabyte) aan online opslag. Dat is volgens Microsoft genoeg voor de opslag van een miljoen Office-documenten en 70.000 foto's, en 100 video's en 10.000 muzieknummers. Het grootste voordeel hiervan is dat je al je bestanden altijd tot je beschikking hebt. Met het abonnement zijn je documenten namelijk ook te bekijken en bewerken op pc, tablet en telefoon.

Office 365 Personal is beschikbaar op één pc, één tablet en één telefoon voor 7 euro per maand of 69 euro per jaar. De terabyte aan online opslag is tevens te gebruiken door één persoon.

Office 365 Home is beschikbaar op vijf pc's, vijf tablets en vijf telefoons voor 10, euro per maand of 99 euro per jaar. De terabyte aan online opslag is tevens te gebruiken door vijf personen.

Met deze abonnementen is het nieuwe Office 2016 gratis van Microsofts website te downloaden. Wanneer je na het installeren één van de Office programma's opent, en inlogt met je account dat je hebt aan moeten maken toen je Office 365 bestelde, krijg je toegang tot de programma's. Microsoft vertelt je automatisch wanneer er software-updates zijn. Zolang je abonnement op Office 365 loopt, kun je nieuwe versies van Office gelijk op je pc installeren, zonder bijkomende kosten.

Office installeren zonder Office 365 abonnement

Office 2016 is ook los te koop. Echter, een upgrade vanaf een oudere versie is hierbij niet mogelijk. Het softwarepakket is vanaf zo'n 150 euro te koop voor pc's.

Office 2016 is ook zonder Office 365 verkrijgbaar.

Ook kun je zonder Office 365-abonnement Office 2016 gebruiken op telefoon of tablet, deze apps zijn namelijk gratis te downloaden voor Android, iOS en Windows Phone. Houd er wel rekening mee dat deze mobiele versies uitgeklede versies zijn van Office 2016 voor pc. Ze hebben dus minder mogelijkheden.

Het is zonder Office 365 wel mogelijk om bestanden uit te wisselen tussen je telefoon en tablet. De mobiele apps werken namelijk met Dropbox, een gratis service waarmee je online bestanden op kunt slaan. Wanneer je Dropbox aan Office koppelt op elk apparaat, is delen tussen de apparaten mogelijk. Bedenk wel dat Dropbox slechts twee gigabyte opslag biedt, in tegenstelling tot de terabyte die je krijgt bij een Office 365-abonnement. Ook is het verbinden met Dropbox niet mogelijk op je pc. Je zult dus bestanden steeds vanaf je pc naar Dropbox moeten uploaden.

Welke Office 365-versie moet ik kiezen?

De mogelijkheid om Office 2016 los te kopen, is geen aanrader voor gebruikers die Office graag overal met zich meenemen, of op veel verschillende apparaten werken. Daarvoor is de Office 365-service een geweldige uitkomst. Dit maakt het delen van bestanden erg eenvoudig, en zorgt ervoor dat al je bestanden altijd en overal beschikbaar zijn.

Maar voor thuisgebruikers die op één pc veel met Office werken - en niet van plan zijn het in de nabije toekomst op een tablet of telefoon te gaan gebruiken - is het losse Office 2016-pakket voldoende, en op de lange termijn goedkoper dan een abonnement.

De verschillende mogelijkheden zijn allemaal te bekijken in de Microsoft Store.

18 Reactie(s) op: Hoe installeer ik Microsoft Office 2016?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 22 september 2015 17:24 Anoniem
  Wat moet ik met een duur jaarabonnnement op Microsoft Office terwijl ik Libre Office geheel gratis kan krijgen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 september 2015 20:07 Anoniem
  Helemaal mee eens, Libre Office 5 is het helemaal voor mij, en die arrogante MS kan de pot op.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 september 2015 22:28 Anoniem
  Libre Office is nowhere near van het niveau van MS Office. Dus appels met peren vergelijken en irritant gejank van mensen die alle gratis willen…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 23 september 2015 10:03 Anoniem
  Iedereen moet voor zichzelf inschatten of ze MS Office nodig hebben of dat men voldoende heeft aan een gratis alternatief als Libre Office. Maar MS Office is natuurlijk wel veel uitgebreider en daardoor dus absoluut niet te vergelijken met de gratis pakketten.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 23 september 2015 11:26 Anoniem
  Het is te uitgebreid geworden, te commercieel, niet intuïtief meer, en een aanslag op je privacy.
  Libre is soberder maar versie 5 is top geworden, het is een eerlijk product, maar niet voor lui die alleen maar trends volgen, en bijgevolg ook blijven afdokken.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 23 september 2015 12:10 Anoniem
  hallo nog nooit gehoord van pirate…. Daar kan je iedere of toch de meeste bekende software downloaden en geheel gratis. Wel even letten op de reacties en vertellen die dat alles in orde is en veilig..downloaden en de installatie-instructies volgen. Ik ben wel zot om te betalen voor wat digitale IO's! Of het nu Apple, Microsoft, Kaspersky of wat dan ook wil zijn. Kunnen me allemaal de *** op :)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 23 september 2015 14:24 Anoniem
  "Het is te uitgebreid geworden". Dat is uw mening, er zijn genoeg mensen en bedrijven die hier juist wél behoefte aan hebben. Dat het hierdoor niet intuïtief meer is is natuurlijk onzin, want dat is het juist wel. Vele malen beter dan een in elkaar geknutseld product als Libre Office. Licht eens toe hoe Office een "aanslag op je privacy is"? Volgens mij draai je n.l. zelf aan de knoppen…

  En torrents lekker gratis? Tuurlijk, als u ook op alle bijkomende malware en virussen zit te wachten… Oh ja, dat leest u eerst na in de reacties. Nee, dan zal het inderdaad wel zo zijn. Lekker naïef!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 23 september 2015 15:11 Anoniem
  ik wil graag mijn foto's terug van hyves
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 september 2015 09:38 Anoniem
  In het verleden gebruiker geweest van Libre, maar zodra een excelletje te complex werd komt libre er niet meer uit. nu een Office 365 abo, nooit meer gezeik met dat het niet werkt of niet compatible is. De kosten vallen ook wel mee voor wat je terug krijgt, het is een kwestie van kiezen wat je nodig heb.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 september 2015 10:05 Anoniem
  Ik heb pas een nieuwe PC en heb Open Office, Libre Office, WPS Office en Lotus Symphony vergeleken, met name op de spreadsheets. Alleen WPS kwam een beetje in de buurt van Microsoft.
  Open Office, Libre Office en Lotus konden niet meer werkbladen in één bestand open hebben (cascade lay-out), heb ik tenminste niet ontdekt. WPS kan wel meer werkbladen open hebben (cascade) maar onthoudt dat niet bij het opslaan. Elke keer weer die bladen naast elkaar zetten is ook zeer vervelend.
  Dus heb ik MS Office 2007 maar weer geïnstalleerd. Werkt ook nog prima onder Windows10.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 september 2015 11:55 Anoniem
  Wat is een 365-abbonnement?
  Waar slaat het getal 365 op?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 september 2015 12:37 Jorispeterse
  Omdat je Office 365 abonnementen meestal voor een jaar afsluit. 365 dagen. ;)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 september 2015 17:25 Anoniem
  Ik kan op de site van Microsoft Office nergens vinden dat Office 2016 gratis is te downloaden als ik van Office 2013 het 365-abonnement.
  heb,want ik zie daar alleen een koopbedrag staan. Hoe zit dat nu?
  Waarop kan ik klikken om die Office 2016 gratis te kunnen downloaden? Helaas is mij dat niet helemaal duidelijk.
  Dat staat m.i.niet goed aangegeven,want ik kan het niet vinden.
  Reacties zijn welkom bij Anton.doove@gmail.com
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 september 2015 22:54 Anoniem
  @Anton, inloggen met je account bij bijvoorbeeld Outlook.com; links bovenin op het icoontje met 9 blokjes klikken en dan kiezen voor 'Office online'. Vervolgens rechts bovenin klikken op 'My account' en onder het kopje 'Install' kan je Office 2016 installeren. De oudere versie wordt dan automatisch verwijderd. Succes!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 november 2015 12:04 Anoniem
  Hallo, ik heb office 2016 voor thuisgebruik en studenten gekocht en wil dat installeren via www.office.com/setup, ik kan de sleutel intikken maar als ik dan klik op beginnen, komt er een scherm pagina niet beschikbaar. Wat moet ik doen???
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 november 2015 20:52 Anoniem
  Als Microsoft een auto was? Naar de sloop
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 november 2015 18:51 Anoniem
  ik werk vaak thuis
  Als ik mijn verslagen naar een collega op het werk stuur
  Kan hij of zij deze dan openen met eerdere versies
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 januari 2016 12:18 Anoniem
  Thank you a lot for this article I also have one more question. It is connected with its installation. I have always used licensed versions of hardware and this one was not exception. I have bought this one http://hardware.nl/microsoft/79p-05552.html and I almost installed it but at the last step of installation my laptop stops work and everything that I see on screen is "death blue screen" I don't know what is the trouble cause I do everything step by step..please, can you tell me what it can be the problem and how to struggle with it!?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.