Hoe kom je voortaan aan je Word Cliparts?

Door: Martin Gijzemijter | 18 maart 2015 11:05

How To

Aan al het goede komt een eind. Dat geldt helaas ook voor de Cliparts die Microsoft jarenlang gratis heeft aangeboden via Office. De vrolijke, ietwat eenvoudige plaatjes zijn niet meer en dat kan best als een gemis ervaren worden. Want hoe voeg je nu snel plaatjes in?

De grote kracht van de Cliparts, in bijvoorbeeld Word, was niet alleen dat je gratis toegang had tot een wagonlading aan fantastische plaatjes, maar ook dat je ze rechtstreeks vanuit de interface van Word kon invoegen. Die functionaliteit heeft Microsoft er nu uitgesloopt. Gelukkig is er nog geen man overboord, want er zijn andere manieren om rechtstreeks vanuit de interface afbeeldingen in te voegen.

Microsoft heeft Cliparts helaas de nek omgedraaid.

Invoegen via Bing

Er is nog altijd een optie om rechtstreeks afbeeldingen in te voegen, en wel via de zoekmachine van Microsoft. Om dit te doen, klik je in het tabblad Invoegen op Onlineafbeeldingen in het lint. Vervolgens zie je de optie Zoeken in Bing Image, met daarnaast een tekstveld. Wanneer je hier een zoekterm invult (helaas werkt AutoAanvullen hier niet) en drukt op het verglootglas, worden er direct plaatjes weergegeven. Het enige dat je hoeft te doen om die in te voegen, is erop klikken en vervolgens kiezen voor Invoegen.

Via Bing kun je nu alsnog heel eenvoudig foto's invoegen.

Invoegen via OneDrive

Wil je toch liever je eigen afbeeldingen invoegen, maar wil je wel profiteren van het gemak van invoegen via de interface van Word, kies dan voor de optie OneDrive in het venster Onlineafbeeldingen. Zodra je hierop klikt, kun je door de thumbnails bladeren van afbeeldingen die je op je OneDrive-account hebt staan. Je moet die afbeeldingen dan natuurlijk wel zelf even zoeken. Toch nog meer opties nodig? Onderin zie je twee knoppen staan, Facebook en Flickr, waarvandaan je óók rechtstreeks foto's in kunt voegen. Het blijft geen vervanging voor Cliparts, maar het is tenminste iets.

Een andere optie is invoegen via OneDrive.

2 Reactie(s) op: Hoe kom je voortaan aan je Word Cliparts?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 22 maart 2015 20:54 Anoniem
  Maar dit is niet echt een alternatief, we konden altijd al makkelijk plaatjes invoegen.
  Helaas mis ik nu nog steeds de gallerei met deze simpele illustraties die voor sommige toepassingen wel leuk en handig zijn, dit artikel maakte me dus blij met een dooie mus
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 maart 2015 13:18 Anoniem
  Voor welke toepassingen dan?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.