Hoe Pinterest je van je stress kan afhelpen

Door: Justin Doornekamp | 09 augustus 2019 17:22

Nieuws

Pinterest heeft een verfrissende update gelanceerd die je moet helpen in je emotionele welzijn. De app wil op deze manier negativiteit de wereld uit helpen.

De makers van Pinterest merkten op dat miljoenen gebruikers het digitale prikbord gebruiken om gesprekken te voeren over emoties, gezondheid en gerelateerde onderwerpen. Als gevolg besloten de ontwikkelaars rond de tafel te zitten met Brainstorm, dat zich richt op innovaties binnen de mentale gezondheidszorg, Vibrant Emotional Health en de Britse zelfmoordpreventielijn.

Daaruit rolde een opvallende update. Na het downloaden ervan krijgen gebruikers een stappenplan voorgeschoteld als zij zich angstig, droevig of gestrest voelen. Vervolgens ontvangen zij bijpassende oefeningen, bijvoorbeeld gericht op ademhaling.

Gebruikers krijgen de nieuwe functionaliteiten te zien als zij zoeken op bepaalde zoekwoorden als ‘stress’ en ‘angst’. Vervolgens worden zij naar een speciaal hoekje binnen Pinterest gebracht, een plek waar de privacy van gebruikers volgens de ontwikkelaars van het digitale prikbord volledig gewaarborgd zijn. De activiteiten worden niet gekoppeld aan het account van gebruikers en zij krijgen ook geen adviezen of advertenties te zien op basis van hun mogelijke gezondheidsproblemen.

Pinterest zegt dan ook niet bij te houden wie de nieuwe tools gebruikt en de activiteiten worden anoniem opgeslagen bij een derde partij. De naam van deze partij werd niet genoemd, maar volgens Pinterest gaat het om een “betrouwbare marktleider op het gebied van data-analyse”.

“Mensen komen naar Pinterest om nieuwe ideeën op te doen, geïnspireerd te raken en zich te richten op de toekomst”, aldus productmanager Annie Ta van Pinterest. “Een van de belangrijkste manieren om inspiratie te krijgen is door de zoekbalk van Pinterest, van zomeractiviteiten om te proberen tot creatieve manieren om jezelf te uiten. Maar we weten allemaal dat het leven, en het internet, niet altijd inspirerend is”, zo lichtte Ta de noodzaak van de nieuwe update toe.

In de komende weken worden de nieuwe functies volledig uitgerold.

0 Reactie(s) op: Hoe Pinterest je van je stress kan afhelpen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.