Hoe staat het met mijn aandelen?

© CIDimport

Hoe staat het met mijn aandelen?

Geplaatst: 22 november 2011 - 10:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie ID.nl

Investeer je (eventueel internationaal) in aandelen en wil je overal op de hoogte blijven van de beurskoersen en de daarmee gerelateerde waarde van je aandelenportfolio? StockWatch helpt je hier een handje mee.

Het voordeel van StockWatch is dat het in het "portfolio" gedeelte een snel overzicht geeft van die bedrijven waarin je hebt geïnvesteerd. Je kunt meerdere portfolio's maken met daarin oneindig veel aandelen. Je kunt invoeren hoeveel aandelen je hebt en voor welke prijs en transactiekosten je die hebt gekocht. Dit kan je per aandeel zo vaak doen als je wilt, wanneer je bijvoorbeeld regelmatig bijkoopt. Zo berekent Stockwatch direct hoeveel momenteel je totale winst of verlies is.

Ook is het mogelijk een watchlist te maken van aandelen die je eerst even wilt volgen voordat je over gaat tot aankoop. Er zijn ook een aantal analysetools die je kunnen helpen te bepalen hoe de aandelen er voor staan. De laatste nieuwsberichten met betrekking tot het aandeel kan je ook via één knop benaderen.

Je kunt de app beveiligen met een viercijferige pincode en backuppen via een met paswoord beveiligde account, zodat je bij verlies van je iOS device, je portfolio niet kwijt bent en deze niet blootstelt aan anderen.

Qua interface werkt de app naar verwachting, maar het geheel ziet er een beetje somber uit. Je verwacht dan ook niet al te vrolijke kleuren of mooie figuren in een dergelijke app, maar qua presentatie van interface en grafieken is er nog enige winst te behalen.

Kortom

StockWatch is een simpele maar handige app om altijd op de hoogte te blijven van de stand van je beleggingen. Als gratis alternatief zou je Wikinvest kunnen proberen

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten