Hoe verwijder je een foto uit je Instagram-verhaal?

Door: Martin Gijzemijter | 27 juni 2017 11:47

How To

In augustus vorig jaar introduceerde Instagram de functie Stories, in het Nederlands netjes vertaald als Instagram-verhaal. Echt nieuw was de functie natuurlijk niet, want Snapchat werkt al tijden met deze verhalenfunctie, maar voor Instagram-gebruikers was het een zeer gewenste uitbreiding. Klein probleempje: het is niet iedereen duidelijk hoe je foto’s weer verwijdert uit je verhaal.

De tweesplitsing in Instagram sinds de komst van verhalen is sowieso een beetje verwarrend (waarmee de app in nóg meer opzichten gaat lijken op Snapchat), maar de basis is simpel: een gewone foto upload je via de plusknop onderin, en een Verhaal begin je met behulp van het pictogram van de camera linksboven.

Foto verwijderen uit je Verhaal

Maar als je eenmaal een foto hebt geplaatst, hoe verwijder je deze dan weer uit je verhaal? Het is vrij eenvoudig, maar de optie daarvoor is een klein beetje verscholen. Om een foto uit je verhaal te verwijderen, zul je eerst je eigen verhaal moeten bekijken. Je doet dat door Instagram te starten en te kijken naar de balk met verhalen bovenin. Door hier te drukken op Je verhaal (voorzien van je profielfoto), wordt je Verhaal geopend (als je nog geen foto had geplaatst, dan wordt de camera geopend). Rechtsonderin zie je nu heel klein drie puntjes (afhankelijk van de kleuren van de foto in je verhaal zijn die vrij onzichtbaar). Druk op deze puntjes en vervolgens op Verwijderen. Je dient je keuze nog eenmaal te bevestigen en daarna is je foto voorgoed verdwenen.

Instagram Verhaal

Een tweede optie is door in je foto omhoog te vegen. Er verschijnt dan een scherm waarin je niet alleen kunt zien hoeveel mensen je verhaal hebben bekeken, maar ook eventuele reacties daarop kunt zien. Daarnaast zie je een pictogram met een prullenbak. Je raadt het al: druk op dit pictogram en je foto wordt uit je verhaal verwijderd.

0 Reactie(s) op: Hoe verwijder je een foto uit je Instagram-verhaal?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.