Hoe verwijder je Instagram-concepten?

Door: Martin Gijzemijter | 01 juni 2017 07:09

Instagram
How To

In september 2016 introduceerde Instagram een functie waar veel gebruikers heel lang op hebben gewacht: de mogelijkheid om Instagram-concepten op te slaan. Er is alleen een klein probleempje met die functie: die concepten zijn niet meer te verwijderen…althans, dat lijkt zo. Uiteraard is dat gewoon mogelijk, je moet alleen even weten hoe.

Een Instagram-concept maken is handig, omdat je soms iets meer tijd nodig hebt voor de ideale post dan je aanvankelijk dacht. En als je dan de perfecte filter hebt gekozen en die precies zo hebt ingesteld als je wilt, dan is het natuurlijk heel irritant als je dat niet kunt opslaan. Dat is waar de concepten voor zijn bedoeld.

Een concept maken

Een Instagram-concept maak je door een nieuwe post te starten in de app. Je drukt op het plusteken onderin, selecteert een foto en drukt op Volgende. Vervolgens pas je een filter toe dat je mooi vindt, waarna je wederom drukt op Volgende. Je komt nu in het gedeelte waarin je tekst kunt invoeren. Dit is het moment waarop de conceptfunctie wordt geactiveerd. Wanneer je namelijk nu tweemaal op Vorige drukt, zal de post niet zomaar verdwijnen, maar krijg je de vraag of je het wilt opslaan als concept. Kies je hiervoor dan kun je de post dus later nog aanpassen.

Instagram-concepten

Een concept verwijderen

Maar hoe verwijder je die concepten dan? Wanneer je in Instagram drukt op het plusteken onderin, dan verschijnt er boven het gedeelte met foto’s die op je smartphone staan een veld met concepten (als je concepten opgeslagen hebt). Let op dat je op Android-smartphones eerst even naar boven moet scrollen in de lijst met foto's. Wanneer je op deze concepten drukt, dan kun je ze bewerken, maar niet verwijderen. Verwijderen doe je namelijk via een hele kleine optie aan de rechterkant, genaamd Beheren. Druk op deze optie en vervolgens op Bewerken rechtsboven. Nu kun je de foto’s selecteren en drukken op Berichten verwijderen onderin - of Verwijderen bovenin op Android-telefoons. Het is nogal omslachtig, maar het is dus wél mogelijk.

Instagram-concepten

0 Reactie(s) op: Hoe verwijder je Instagram-concepten?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.