Hoe verwijder je native Windows apps uit Start?

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 10 april 2014 09:00

Apps & Software

Wanneer je het Startscherm opent in Windows 8, zie je een wereld aan apps die je gratis erbij hebt gekregen van Microsoft. Heel fijn, maar je zit niet altijd op al die apps te wachten en ze maken het Startscherm wel heel onoverzichtelijk. Gelukkig kun je ze verwijderen.

Apps verwijderen/verbergen

Druk op de toets Start op het toetsenbord (of op de teruggekeerde startknop in Windows 8.1) om het Startscherm tevoorschijn te halen. Daar zie je alle apps die je hebt geïnstalleerd, inclusief die van Microsoft zelf. Klik nu met de rechtermuisknop op de app die je wilt verwijderen (of houd je vinger ingedrukt op de tegel als je een touchscreen gebruikt), waarna je een aantal opties onderin ziet verschijnen.

Is het een tegel die je irriteert omdat er veel content in getoond wordt, dan kun je klikken op Live-tegel uitschakelen. Wil je de tegel liever helemaal niet meer zien, klik dan op Losmaken van Start. Wil je de app toch helemaal van je computer verwijderen, klik dan op Installatie ongedaan maken (dat kan niet bij alle apps overigens, Camera kun je bijvoorbeeld niet verwijderen op deze manier, maar wel losmaken van Start).

Handig om te weten is, dat wanneer je eenmaal met de rechtermuisknop op een knop hebt geklikt, je daarna (met de linkermuisknop) op de andere apps kunt klikken waarop je dezelfde handeling wilt toepassen. Dat zorgt ervoor dat je niet dezelfde handeling tien keer hoeft te doen.

Door te rechtsklikken op een app kun je deze loskoppelen of verwijderen.

Apps terughalen

Het kan natuurlijk zijn dat je een app hebt verwijderd die je bij nader inzien toch wel handig vindt, of plotseling nodig hebt. Gelukkig is dat verwijderen niet per definitie een permanente actie. Open de Windows Store, en klik met de rechtermuis op een leeg gedeelte. Bovenin verschijnt nu een aantal knoppen. Druk op Uw apps om een overzicht te krijgen van de apps van Microsoft die je niet hebt geïnstalleerd. Door op zo'n app te klikken en vervolgens op Installeren te klikken, krijg je de app weer terug in je Startscherm.

In de Windows Store vind je een overzicht van apps die je niet meer geïnstalleerd hebt.

0 Reactie(s) op: Hoe verwijder je native Windows apps uit Start?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.