Hoe zou het zijn als je van je locatie een spelletje kunt maken?

© CIDimport

Hoe zou het zijn als je van je locatie een spelletje kunt maken?

Geplaatst: 25 oktober 2011 - 12:11

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Robin Smit

Vrienden kan aftroeven met het aantal keren dat je ergens bent geweest, of zelfs korting kan krijgen met waar jij je bevindt.

Foursquare is een app die dit allemaal mogelijk maakt. Door middel van een grote database met locaties is het mogelijk om in te checken op bijna alle plaatsen waar je komt. Staat jouw locatie nog niet in de database, dan kan je hem gemakkelijk aanmaken binnen

de app.

Het doel van het inchecken op deze locaties is het vergaren van zo veel mogelijk punten. Deze punten kan je behalen door op zo veel mogelijk verschillende locaties in te checken. Je kan ook extra punten en zogenaamde badges behalen door op speciale locaties in te checken, opdrachten te voltooien, of op een bepaalde plaats als meest te hebben ingecheckt. Bij dit laatste, zul je worden benoemd tot de Mayor van die locatie.

Het leuke aan Foursquare is dat er een compleet sociaal netwerk ontstaat rondom de app, doordat het ook mogelijk is om berichten of tips achter te laten op locaties waar je bent geweest. Daarnaast kunnen bedrijven "specials" toevoegen waarmee je bijvoorbeeld een gratis drankje krijgt als je drie keer in een bepaalde kroeg bent ingecheckt.

Kortom

Met Foursquare kan je op een leuke en avontuurlijke manier gebruik maken van je iPhone. Door de punten en badges die je kan verzamelen wil je continue bezig blijven met de app en plekken zoeken waar je nog niet bent geweest. Ook kun je met de app op veel plaatsen kortingen of gratis producten vinden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten