Hollywood gaat achter gebruikers Popcorn Time aan

Door: Niels van der Helm Niels | 03 september 2015 10:09

Apps & Software

De Amerikaanse filmstudio Millennium Films spant een rechtszaak aan tegen zestien gebruikers van Popcorn Time. Dit omdat deze mensen zouden hebben bijgedragen aan het verspreiden van een film via de illegale dienst. Met deze actie lijkt de studio het gebruik van Popcorn Time te willen ontmoedigen.

De gebruikers worden aangeklaagd vanwege het schenden van het auteursrecht. Dit wordt bevestigd op basis van documenten die bij de rechtbank in Portland zijn ingediend. Daar wordt de aanklacht tegen de zestien personen onderzocht. Aangezien het lastig is voor Hollywood om Popcorn Time zelf aan te pakken, lijken studio's hun focus nu te verplaatsen naar de gebruikers. Lees ook: De 4 beste alternatieven voor Popcorn Time.

Vorige maand werden twee verdachten in Denemarken ook opgepakt voor het schenden van het auteursrecht. Het tweetal werd aangehouden vanwege het verspreiden van een link die naar Popcorn Time-software verwees. De zaak leidde tot verontwaardiging in Denemarken, want het opgepakte tweetal was niet verantwoordelijk voor de website. Hollywood gaat nu dus achter de gebruikers van Popcorn Time aan, omdat zij door deze populaire dienst veel inkomsten mislopen.

Ben jij het eens met deze focus van filmstudio's op de eindgebruiker van Popcorn Time? Laat jouw mening horen in de comments.