Honden die poker spelen

Door: Anna Sonnemans | 05 september 2011 11:39

Apps & Software

Net als de schilderijen van Coolidge geeft de titel van Dogs Playing Poker de essentie van de game weer: Honden die poker spelen.

Ontwikkelaar Candywriter heeft zich duidelijk door Coolidge laten inspireren. Hoewel de originele schilderijen inmiddels een aardige duit opleveren, verwacht je misschien niet veel van een game met een titel als deze. Toch blijkt Dogs Playing Poker voor een pokergame best vermakelijk. Aan een duidelijke interface en een eenvoudige besturing voegt het platform toe dat de game mobiel is. Dat betekent snelle potjes die automatisch worden opgeslagen.

Blaffende honden

Met een hond naar keuze doe je mee aan een Texas Hold 'Em-toernooi van vijf rondes. Aanvankelijk kun je aan het begin van een toernooi slechts kiezen tussen vier cartoonhonden, van een Chihuahua tot een Bull Terriër. Na elk gewonnen toernooi komt daar een hond bij en kun je opnieuw beginnen. Er zijn in totaal achttien soorten honden, inclusief een vos en een walrus. Het soort hond brengt geen voor- of nadelen met zich mee. Het is enkel je beloning voor winnen en het is natuurlijk de vraag of dat beloning genoeg is.

Kortom

Als je geen hekel hebt aan honden, is Dogs Playing Poker een verrassend leuke pokergame. Wat vooral opvalt, is dat de honden die je als tegenstanders krijgt meer bijdragen dan enkel tafelvulling en wat kansberekening. Zo heeft elke hond een eigen speelstijl, maar lijken de slimmere viervoeters uit de pack ook jouw speelstijl te doorgronden. Door een beperkte hoeveelheid rondes, een onveranderlijk, al zij het herspeelbaar, toernooi en Texas Hold 'Em als enige pokervariant is de game vooral geschikt voor beginnende pokeraars en korte potjes tussendoor.

0 Reactie(s) op: Honden die poker spelen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.