Horizon 33 1.3.0

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 20 juli 2011 13:22

Apps & Software

Wanneer u schermafbeeldingen wilt maken, kunt u naast Horizon 33 kiezen uit een zeer groot aanbod software daarvoor, zowel gratis als betaald. Verzadigd willen we die markt niet noemen, maar druk is het zeker, waarbij de ene uitgever de andere tracht af te troeven met opties. De ontwikkelaars van Horizon 33 willen tóch ook een duit in het zakje doen, maar in plaats van overdaad gaat men voor minimalisme.

Het idee achter Horizon 33 is dat het maken van schermafbeeldingen geen taak is waar u zich actief mee bezig wilt houden. Oftewel, het programma moet eenvoudig in te stellen zijn, zich koest houden op de achtergrond, en doen wat het doen moet zodra dat nodig is. Aangezien Horizon33 een vrij basaal programma is, zou u kunnen overwegen om te kiezen voor het ingebouwde Knipprogramma in Windows (Vista en 7). Maar als Horizon33 nét die ene functie heeft die u mist in het Knipprogramma, hoeft geen heel uitgebreid pakket te installeren. Minimalistisch is Horizon 33 dus zeker, met slechts drie knoppen in het hoofdvenster. Dat voorspelt wellicht niet heel veel goeds over de hoeveelheid opties, maar toch valt dat in werkelijkheid mee.

De basisinterface is wel héél minimalistisch, waardoor de schijn wordt gewekt dat Horizon 33 weinig om het lijf heeft.

De opties in Horizon 33 mogen namelijk goed verstopt zitten, ze zijn er wel degelijk. U kunt schermafbeeldingen maken van het volledige scherm, het actieve venster, een door u gedefinieerd gebied enzovoort. Helaas is het niet mogelijk om bij screenshots van webpagina's de links vast te leggen, zoals bij andere software vaak wel mogelijk is. Maar de overige basis is er. Zo kunt u ervoor kiezen de muisaanwijzer te tonen of te verbergen, bepaalt u zelf aan de hand van codes hoe de bestandsnaam is opgebouwd en optelt, of het eindresultaat verkleind moet worden, een watermerk heeft, enzovoort. Natuurlijk ontbreken er ook zaken, zoals het kunnen bewerken van de afbeelding in de software of de mogelijkheid om een timer in te stellen. Horizon 33 beweert dan ook niet de allerbeste en meest uitgebreide software voor schermafbeeldingen te zijn. De eenvoudigste is het zeker wel en daarmee onderscheidt het programma zich van de massa.

Horizon 33 heeft de basisopties op orde. Zeker niet het meest uitgebreide programma, wel heerlijk eenvoudig.

Horizon 33 1.3.0

Freeware

Taal Nederlands

Download 2,74 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 3,13 MB harde-schijfruimte

Maker Ehab Alkhateeb

Oordeel 7/10

Pluspunten

Heerlijk minimalistisch en eenvoudig

De basis op orde

Opties voor watermerken en schalen

Minpunten

Beperkte opties voor schermafbeeldingen

Geen mogelijkheid tot bewerken van afbeeldingen

Veiligheid

Let op: 1 van 42 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Horizon 33 1.3.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.