HotKeyz 2.8.1.0

Door: Evi Maquoi | 06 mei 2010 14:40

Apps & Software

Wie snel en efficiënt wil werken, kan maar beter sneltoetsen gebruiken. Ctrl+C om te kopiëren, Ctrl+V om te plakken, Win+D om naar uw bureaublad te gaan: het zijn slechts enkele voorbeelden die u heel wat muiskliks besparen. Dankzij HotKeyz kunt u uw sneltoetsen volledig zelf instellen.

Een bepaald programma of bestand openen, het volume wijzigen, opnieuw opstarten… in principe kan het allemaal met sneltoetsen. Om efficiënter te kunnen werken, is het aan te raden om sneltoetsen aan te maken voor handelingen die u vaak gebruikt. Met HotKeyz kunt u alle kanten op. Indien u bijvoorbeeld een sneltoets wilt aanmaken voor Photoshop volstaat het om de bestandslocatie van het Photoshop.exe-bestand op te geven en vervolgens een toetscombinatie in te stellen. HotKeyz kan overweg met toetscombinaties met Ctrl, Shift, Alt en de Windows-toets. Nadat u de toetscombinatie hebt ingesteld, kunt u nog instellen of het programma een normaal venster of een gemaximaliseerd of geminimaliseerd scherm geopend moet worden. Indien gewenst kunt u nog een bevestigingsscherm toekennen aan de sneltoets.

Photoshop opent nu met de toetscombinatie Alt+P.

Mappen, bestanden en URL’s

Op vergelijkbare manier kunt u sneltoetsen creëren voor bepaalde bestandsmappen. Zo’n toetscombinatie om een map te openen kan erg handig zijn indien u vaak in die map werkt. U geeft simpelweg de locatie van de bestandsmap op en kent een sneltoets toe. Voor andere bestanden (een Word-document, uw favoriete mp3-bestand of een veelgebruikte pdf) gebruikt u dezelfde methode. Om sneller naar websites te surfen, volstaat het om de URL in te voeren. HotKeyz opent vervolgens uw standaardbrowser en brengt u naar de webpagina van uw keuze. Ook voor Windows-commando’s kunt u toetscombinaties instellen: de cd-lade openen, afsluiten, herstarten, slaapmodus activeren, enzovoort, de mogelijkheden zijn ontzettend uitgebreid.

HotKeyz nestelt zich in de systeembalk. Met één druk op de knop vraagt u de lijst met aangemaakte sneltoetsen op. U kunt de sneltoetsen zelfs filteren per categorie: mappen, programma’s, URL’s, commando’s. Door een bepaalde sneltoets uit te vinken, kunt u hem tijdelijk deactiveren. Definitief verwijderen kan met de Delete-knop. Hebt u graag een geheugensteuntje voor uw nieuwe sneltoetsen? U kunt een overzichtelijk schema afdrukken, zodat u de sneltoetsen niet vergeet. Wij zijn in ieder geval overtuigd.

Door bepaalde sneltoetsen uit te vinken, kunt u ze tijdelijk deactiveren.

HotKeyz 2.8.1.0

Freeware (“donatieware”)

Taal Engels

Medium 1,3 MB download

OS Windows 98/2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Pentium I, 8 MB RAM, 1 MB harde-schijfruimte

Maker Skynergy

Oordeel 8/10

Pluspunten

Voor toepassingen, mappen, bestanden, URL’s en Windows-commando’s

Eenvoudig in gebruik

Superhandig

Lijst afdrukken

Minpunten

Enkel Engelstalig

0 Reactie(s) op: HotKeyz 2.8.1.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.