Hotspot Shield - Veiliger en anoniem(er) surfen

© PXimport

Hotspot Shield - Veiliger en anoniem(er) surfen

Geplaatst: 23 december 2013 - 07:36

Aangepast: 16 november 2022 - 09:58

Ignace de Groot

Heb je zich bij het surfen al eens onbehaaglijk gevoeld? Bijvoorbeeld omdat je via een publieke hotspot bent verbonden en je webverkeer niet versleuteld is. Of omdat webservers je ip-adres vastleggen of sites als Hulu.com je blokkeren? Dan verdient Hotspot Shield je volle aandacht.

Het 'geheim' van Hotspot Shield schuilt in een VPN-verbinding (virtual private network) die tussen je pc en de internetgateway van Hotspot Shield wordt opgezet. Zodra je na de installatie van de software en de bijhorende driver, de service activeert, wordt alle verkeer vanaf je toestel en internet versleuteld. Je hoeft dus ook niet bang te zijn dat je privacygevoelige gegevens via de hotspot van bijvoorbeeld de luchthaven of het hotel door derden onderschept wordt. Immers, die krijgen alleen gecodeerde data te zien. Handig is dat Hotspot Shield zichzelf automatisch kan activeren, zodra je met een onbekend netwerk verbindt.

Bijkomende voordelen

Zo'n VPN-verbinding via Hotspot Shield biedt overigens nog een paar andere voordelen. Standaard word je via een Amerikaanse gateway met de rest van het internet verbonden. Dat houdt meteen in dat sites als Hulu.com, die via geoblokkering bezoekers buiten de VS tegenhoudt, voor jou open staan. Immers, je wordt met het IP-adres van die gateway geassocieerd.

Het moet gezegd worden, met de surfsnelheid viel het tijdens onze tests best mee, zodat ook streaming video in HD in de meeste gevallen best aanvaardbaar was. Gateways in andere locaties - zoals het Verenigd Koninkrijk om BBC iPlayer te kunnen benaderen - zijn in de gratis versie jammer genoeg niet mogelijk. Wil je om bepaalde redenen de VPN-verbinding tijdelijk stopzetten, dan volstaat een muisklik. De beveiligde connectie opnieuw activeren is ook met één klik geregeld.

 

© PXimport

Er zijn ook mobiele apps beschikbaar (hier: de Android-app).

De prijs van gratis

Het gemak waarmee je Hotspot Shield aan/uit zet, bevalt ons wel. Wel moet je tijdens de installatie beducht zijn voor ongewilde aanpassingen. Om dat te vermijden kies je voor een 'custom'-installatie en verwijder je hier alle vinkjes.

 

© PXimport

Hotspot Shield installeren en configureren is echt niet moeilijk.

Houd er ook rekening mee dat de gratis versie je advertenties toont en dat je bij het inschakelen van de dienst telkens een webpagina van Hotspot Shield te zien krijgt. Dat is de prijs van gratis. De betaalde versie (met meer mogelijkheden en zonder advertenties) kost dertig dollar per jaar (ca. 23 euro).

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Nauwelijks configuratie

Snel in/uitschakelen

Minpunten

Ongewenste aanpassingen

Advertenties

Conclusie

Hotspot Shield 3.09 ------------------- **Taal** Engels **OS** Windows XP en hoger Mac OS X 10.6 en hoger App voor iOS App voor Android...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten