Hotspot Shield - Veiliger en anoniem(er) surfen

Door: ignace-de-groot | 23 december 2013 09:36

Review

Heb je zich bij het surfen al eens onbehaaglijk gevoeld? Bijvoorbeeld omdat je via een publieke hotspot bent verbonden en je webverkeer niet versleuteld is. Of omdat webservers je ip-adres vastleggen of sites als Hulu.com je blokkeren? Dan verdient Hotspot Shield je volle aandacht.

Hotspot Shield 3.09

Taal

Engels

OS

Windows XP en hoger

Mac OS X 10.6 en hoger

App voor iOS

App voor Android

8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Nauwelijks configuratie
 • Snel in/uitschakelen
 • Minpunten
 • Ongewenste aanpassingen
 • Advertenties

Het 'geheim' van Hotspot Shield schuilt in een VPN-verbinding (virtual private network) die tussen je pc en de internetgateway van Hotspot Shield wordt opgezet. Zodra je na de installatie van de software en de bijhorende driver, de service activeert, wordt alle verkeer vanaf je toestel en internet versleuteld. Je hoeft dus ook niet bang te zijn dat je privacygevoelige gegevens via de hotspot van bijvoorbeeld de luchthaven of het hotel door derden onderschept wordt. Immers, die krijgen alleen gecodeerde data te zien. Handig is dat Hotspot Shield zichzelf automatisch kan activeren, zodra je met een onbekend netwerk verbindt.

Bijkomende voordelen

Zo'n VPN-verbinding via Hotspot Shield biedt overigens nog een paar andere voordelen. Standaard word je via een Amerikaanse gateway met de rest van het internet verbonden. Dat houdt meteen in dat sites als Hulu.com, die via geoblokkering bezoekers buiten de VS tegenhoudt, voor jou open staan. Immers, je wordt met het IP-adres van die gateway geassocieerd.

Het moet gezegd worden, met de surfsnelheid viel het tijdens onze tests best mee, zodat ook streaming video in HD in de meeste gevallen best aanvaardbaar was. Gateways in andere locaties - zoals het Verenigd Koninkrijk om BBC iPlayer te kunnen benaderen - zijn in de gratis versie jammer genoeg niet mogelijk. Wil je om bepaalde redenen de VPN-verbinding tijdelijk stopzetten, dan volstaat een muisklik. De beveiligde connectie opnieuw activeren is ook met één klik geregeld.

Er zijn ook mobiele apps beschikbaar (hier: de Android-app).

De prijs van gratis

Het gemak waarmee je Hotspot Shield aan/uit zet, bevalt ons wel. Wel moet je tijdens de installatie beducht zijn voor ongewilde aanpassingen. Om dat te vermijden kies je voor een 'custom'-installatie en verwijder je hier alle vinkjes.

Hotspot Shield installeren en configureren is echt niet moeilijk.

Houd er ook rekening mee dat de gratis versie je advertenties toont en dat je bij het inschakelen van de dienst telkens een webpagina van Hotspot Shield te zien krijgt. Dat is de prijs van gratis. De betaalde versie (met meer mogelijkheden en zonder advertenties) kost dertig dollar per jaar (ca. 23 euro).

3 Reactie(s) op: Hotspot Shield - Veiliger en anoniem(er) surfen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 23 december 2013 14:44 Anoniem
  Als het alleen om het even bekijken van een film op BBC iPlayer gaat levert een tooltje waar jullie een maand geleden al over schreven puik werk. https://hola.org/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 april 2014 04:33 Anoniem
  Ik vind het een prima VPN dienst. Heb nu de gratis versie al een paar dagen getest en het werkt uitstekend moet ik toegeven maar ga later denk ik toch over naar de betaalde versie Elite zonder reclame hehehe.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 maart 2019 11:57 Pascallie
  Let wel op dat HSH enkele logs bijhoudt zie bv deze review: https://www.vpngids.nl/reviews/hotspot-shield/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.