Hou ongewenste gasten buiten in 3 stappen

Door: robbin-ooijevaar | 09 juni 2015 10:18

How To

Het is natuurlijk niet de bedoeling, maar soms laat je beveiligingsprogramma een steekje vallen. Een klein foutje kan al ernstige gevolgen hebben, waardoor een indringer zich in je computer nestelt, met alle gevolgen van dien. Hoogste tijd om deze en andere ongenode gasten de deur te wijzen!

Lees ook: Dossier Antivirus

01 Second opinion

Als het goed is, heb je beveiligingssoftware draaien die je computer vrij houdt van virussen, malware en andere ellende. Toch kan het gebeuren dat een ongewenste gast weet binnen te dringen. In dit geval kun je met Malwarebytes Free je computer snel laten onderzoeken. Malwarebytes Free is gratis, maar heeft niet de volledige functionaliteit van de betaalde Premium-versie. Malwarebytes Premium biedt onder meer realtime-bescherming als meerwaarde, maar hier heb je als het goed is al een beveiligingsoplossing voor. Gebruik Malwarebytes Free als een goede second opinion met de bevoegdheid om problemen aan te pakken.

De gratis versie van Malwarebytes biedt alles wat je nodig hebt om malware op te sporen en te vernietigen.

02 Scannen

Malwarebytes Free kun je naast je bestaande beveiligingsprogramma installeren. Als de malwaredefinities van Malwarebytes Free te oud zijn, wordt het automatisch bijgewerkt. Klik op Scan now en voer een complete controle uit. Aangetroffen problemen worden verzameld in een overzicht waarna je gepaste actie kunt ondernemen.

Een volledige controle kan veel tijd in beslag nemen, zeker als je veel tijdelijke bestanden op je computer hebt. Verwijder de tijdelijke rommel eerst met bijvoorbeeld CCleaner.

Laat ongenode gasten die je beveiligingssoftware over het hoofd heeft gezien opruimen door Malwarebytes Free.

03 Auslogics Browser Care

Je bent even niet op je hoede en plotseling is je webbrowser aangepast met een andere zoekmachine, startpagina en/of extra werkbalk. Download en installeer Auslogics Browser Care. Wees alert tijdens de installatie om te voorkomen dat je per ongeluk een programma installeert van Auslogics dat je niet wilt hebben.

Auslogics Browser Care ondersteunt alle bekende webbrowsers. Vanuit één overzicht kun je de startpagina instellen, zoekmachine bepalen en uitbreidingen verwijderen. Als er in de toekomst wijzigingen plaatsvinden aan je webbrowser, dan slaat Auslogics Browser Care alarm en kun je de verandering tegenhouden. Gaat het alsnog mis? Klik dan in Auslogics Browser Care op Restore en zet een 'webbrowser-herstelmoment' terug.

Auslogics Browser Care biedt een handige oplossing om je webbrowser in goede conditie te houden.

3 Reactie(s) op: Hou ongewenste gasten buiten in 3 stappen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 10 juni 2015 23:57 Anoniem
  Kijk ook eens naar de gratis Comodo Firewall. Daar zitten ook nogal wat opties in zoals HIPS, Virusscope, zandbak, scannen op malware, virtuele desktop, Comodo killswitch waar je je vinger mee kan aflekken want is een geavanceerde taakbeheer, en nog veel meer….
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 juni 2015 22:25 Anoniem
  Compleet waardeloos en installeert ongevraagd Bootspeed. Herkent m'n Opera browser nog geen eens. Crapware van de eerste orde!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 juni 2015 14:21 Anoniem
  Prima programma…al meerdere keren gebruikt..
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.