Hue Sync: Slimme lampen synchroniseren met muziek en films

Door: Randolf Bouwma | 01 juni 2018 13:23

How To

De Hue-lampen van Philips kunnen miljoenen kleuren tonen, zodat je voor iedere gelegenheid de perfecte belichting hebt. Dat kan handmatig, maar met de nieuwe Hue Sync-app voor Windows en Mac kun je de lampen ook automatisch laten synchroniseren met films, games en muziek. Vergelijkbaar met Ambilight-tv's. Lees hier hoe.

We gaan er vanuit dat je reeds een setje Hue-lampen hebt geïnstalleerd en dat de Hue Bridge zich in hetzelfde netwerk bevindt als je computer. Ben je nog niet zo ver, dan is het aan te raden te investeren in een Hue Starter Kit (circa 160 euro). Deze bestaat uit een bridge, een schakelaar en drie gekleurde Hue-lampen. Deze stel je vervolgens in via de Philips Hue-app.

Entertainmentruimte aanmaken

In de Hue-app tik je nu op Instellingen, daarna op Entertainmentruimten. Tik hier de optie Entertainmentruimte maken. Kies een van de kamers die je reeds hebt ingesteld tijdens de installatie van de lampen, en tik op Doorgaan. Vink in het volgende scherm de lampen aan die je binnen deze ruimte wilt synchroniseren, gevolgd door Doorgaan en De lampen zijn klaar.

Sleep nu de lamp-icoontjes op de juiste plek, zodat ze overeen komen met de plaats waar ze zich in je woonkamer/slaapkamer/kantoor bevinden. Tik op Test ruimte om te checken of alle lampen goed zijn ingesteld. Tik daarna op Perfect afgestemd en daarna op Begrepen om dit deel van de Hue Sync-installatie af te ronden.

Hue Sync installeren en lampen synchroniseren

Ga nu naar de Hue-site en download daar de Hue Sync App voor Windows of macOS. Volg de wizard om het programma te installeren, wat vervolgens gelijk start. Klik op Zoeken naar Bridge en wacht een poosje tot de Bridge in je netwerk is aangetroffen. Ga akkoord met de gebruiksvoorwaarden en klik op Verbinden. Loop vervolgens naar je Bridge en druk op de grote, ronde PushLink-knop. Je Hue Brudge is nu verbonden met je pc.

Het enige wat nog rest, is de entertainmentruimte uitkiezen die je net in de mobiele app hebt aangemaakt. Daarna opent de Sync-app en kun je de lampen laten mee kleuren met de muziek die je luistert, games die je speelt of de films die je kijkt. Dat laatste nemen we als voorbeeld.

Klik op Video en vervolgens op Start synchroniseren. Je merkt nu dat de kleuren van je Hue-lampen worden afgestemd op de kleuren van het beeld. Je kunt de intensiteit ervan aanpassen in vier gradaties. Bij het luisteren van muziek heb je nog een extra optie, namelijk het bepalen van het kleurenpalet. Je hebt de keuze uit vijf verschillende. Klik op Stop synchroniseren wanneer je je lampen weer als vanouds wilt laten branden.

Tot slot kijken we nog even bij Instellingen, rechts bovenin. Mocht je pc niet de vlotste zijn, dan kun je onder Algemene voorkeuren bepalen hoeveel cpu-vermogen de app mag verbruiken. Ook stel je hier o.a. in of Hue Sync automatisch mee opstart.

Bij Beeldschermvoorkeuren kun je terecht wanneer je te maken hebt met meerdere monitoren/tv's, en onder Sneltoetsen kun je zelf - jawel - sneltoetsen instellen voor bepaalde Sync-functies. Zo verhoog je de helderheid of stop je de synchronisatie binnen enkele toetsaanslagen, handig!

0 Reactie(s) op: Hue Sync: Slimme lampen synchroniseren met muziek en films

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.