Huis- of werklocatie opslaan in Google Maps

Door: richard-veenstra | 30 maart 2015 11:02

How To

Google Maps is een handige dienst om snel even een route van je huis naar een andere locatie te berekenen. Je kunt natuurlijk gewoon elke keer je adres intoetsen, maar wist je dat je je werk- en thuislocatie kunt achterlaten bij Google Maps zodat je de volgende keer tijd bespaart?

Locatie instellen

Om gebruik te kunnen maken van de functie moet je zijn ingelogd bij Google. Als je een Google-account hebt, klik je rechts bovenin op Inloggen. Heb je nog geen Google-account, klik dan op Een account maken. Om een locatie in te stellen, klik je op het tandwiel rechts onderin beeld, klik vervolgens op Uw plaatsen, je wordt nu tijdelijk naar de oude versie van Maps geleid. In de linkerkolom zie je de optie Thuislocatie instellen, klik erop en sluit af door op Opslaan te klikken. Om je werklocatie in te stellen, kies je voor Werklocatie instellen.

Stel je locaties in aan de linkerkant.

Locatie bewerken

Om een locatie aan te passen, navigeer weer naar dezelfde pagina en klik op het driehoekje naast Thuislocatie instellen. Klik op Bewerken of Verwijderen, afhankelijk van wat je wilt doen. Je kunt ook meteen een routebeschrijving naar je locatie starten door op Routebeschrijving te klikken. Ga je een volgende keer naar Google Maps, dan zie je de twee adressen meteen staan als je in het zoekvenster klikt. Mocht dit niet het geval zijn, klik dan nog eens op het tandwiel, kies voor Geschiedenis en activeer deze functie in het volgende scherm. Bij sommige gebruikers werkt de thuislocatie namelijk niet als de geschiedenis niet is geactiveerd. Je kunt overigens meteen de geschiedenis-functie weer deactiveren zodra je je thuislocatie hebt gezien in Maps.

Je thuis- en werklocatie zijn zichtbaar zodra je in het zoekvenster klikt.

Op je smartphone

Op je smartphone kun je je thuis- of werklocatie ook veranderen. In de app van Google Maps tik je op de drie liggende streepjes en kies je voor Mijn plaatsen. Tik rechts bovenin op de drie stipjes en selecteer Woon- of werkadres bewerken. Tik op één van de adressen en wijzig het adres. Sluit af door op Gereed te drukken.

In de app van Google Maps kun je ook je locaties wijzigen.

2 Reactie(s) op: Huis- of werklocatie opslaan in Google Maps

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 30 maart 2015 12:29 Anoniem
  Lekker slim … Een dief gaat er met jouw navigatieding vandoor, bladert even rond, ziet jouw huisadres en gaat op weg om je hut leeg te roven. Of hij belt iemand uit de buurt die bij jou thuis komt winkelen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 30 maart 2015 12:57 Anoniem
  Ik ben slimmer. Ik heb een wachtwoord op mijn apparaten, dus die vlieger gaat niet op. Dus kan hij mijn huis niet vinden.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.